«Ο κόσμος κουράστηκε από το λαϊκισμό και ζητά κάποιον να του μιλήσει θετικά, με όραμα και υπευθυνότητα» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος, που βρίσκεται σήμερα στο νησί με την ευκαιρία της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας της τοπικής οργάνωσης νέων Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.
«Η υπερφορολόγηση είναι καταστροφική για όλες τις περιοχές, ιδίως για τις νησιωτικές» τονίζει παραπέρα αναφερόμενος στις επιπτώσεις από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν και οι θέσεις που εκφράζει για την συμφωνία των Πρεσπών.
Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ Κώστα Δέρβου

• Κύριε Δέρβο, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και η ενδοκυβερνητική κρίση φέρνουν, κατά την άποψή σας, πιο κοντά το ενδεχόμενο τετραπλής κάλπης τον Μάιο;
Κατ’ αρχάς, η κυβερνητική κρίση δεν είναι τίποτε άλλο παρά φτηνό θέατρο με πρωταγωνιστές τους μέχρι πρότινος φανερούς συνεταίρους, που τώρα διαπίστωσαν ότι τους συμφέρει να χωρίσουν στα λόγια, διατηρώντας ακέραιη τη χυδαιότητα και τον λαϊκισμό στη δημόσια παρουσία τους.
Αν ο κ. Καμμένος ήταν όντως τόσο ευαίσθητος για τη Μακεδονία, δεν θα είχε δώσει το στυλό στον κ. Κοτζιά για να υπογράψει το καλοκαίρι. Και αντίστοιχα, αν ο κ. Τσίπρας ήταν τόσο μεγάλος πολέμιος της ακροδεξιάς που καπηλεύεται εθνικά ζητήματα, όλο και κάτι θα είχε καταλάβει τέσσερα χρόνια δίπλα στον κυβερνητικό του εταίρο.
Όσο για τις εκλογές, ειλικρινά πιστεύω ότι ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει πότε θα τις κάνει. Έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική σαν τζόγο και, ως τζογαδόρος, περιμένει να βρει ένα καλό φύλλο. Μόνο που ο κ. Τσίπρας έχει κάψει όχι μόνο όλα του τα φύλλα, αλλά και όλη την τράπουλα παίζοντας τις τύχες της πατρίδας μας με κάθε ευκαιρία. Από την πλευρά μας, είμαστε απολύτως έτοιμοι όποτε και αν προκηρύξει εκλογές, με όποιες άλλες κάλπες και αν επιδιώξει να τις συνδυάσει.

• Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν σταθερά μπροστά τη Ν.Δ. Θα καταφέρει την αυτοδυναμία, κατά την άποψή σας;
Πιστεύω πως ναι. Και αυτό δεν το βασίζω τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο σε αυτό που βλέπω στις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Βλέπω κόσμο που έχει συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα του παρελθόντος και έχει αποφασίσει να τα αφήσει πίσω του. Που θέλει απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Που κουράστηκε από το λαϊκισμό και ζητά κάποιον να του μιλήσει θετικά, με όραμα και υπευθυνότητα. Αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία, αυτό κάνουμε και εμείς στην ΟΝΝΕΔ εδώ και δυο χρόνια.

• Η ΝΔ ως κόμμα, αγγίζει τους νέους ανθρώπους; Απαντά στις ανάγκες και στις ανησυχίες τους;
Αν και πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, το οποίο αναζητούμε καθημερινά, θα σας απαντήσω ότι αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος
. Γι’ αυτό και πριν από ένα χρόνο και κάτι κάναμε μια καμπάνια με αυτή ακριβώς τη στόχευση: Να μιλήσουμε απευθείας στις νέες και τους νέους, αδιαμεσολάβητα, να πάμε πόρτα – πόρτα σε κάθε επαγγελματική και κοινωνική ομάδα, να ακούσουμε τι τους προβληματίζει και τι θέλουν να δουν να γίνεται. Αυτή η καμπάνια ήταν το «Αύριο», το οποίο είναι μια καμπάνια δυναμική, που θα έχει και επόμενα στάδια, αλλά ήδη παράγει προτάσεις που υιοθετεί στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία.

• Τι θα λέγατε στα νέα παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και πολλοί επιλέγουν να φύγουν από την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον;
Ότι έχω βρεθεί και εγώ στη θέση τους, όπως και πολλά άτομα του στενού μου κύκλου, οπότε καταλαβαίνω τόσο τη δυσκολία που βιώνουν, όσο και τις σκέψεις φυγής. Θα τους πω, όμως, επίσης ότι το πιο σκοτεινό σημείο της νύχτας είναι πριν από την αυγή. Και βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο, λίγο πριν ξεκινήσουμε τη νέα εποχή όπως την ονειρευόμαστε. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μείνουμε εδώ, αν δείξουμε στους φίλους και τα αδέρφια μας ότι έχουμε προοπτική, πείθοντάς τους να επιστρέψουν για να γίνουμε ακόμα πιο ισχυροί.

• Θα είστε υποψήφιος σε κάποια εκλογική διαδικασία και, αν ναι, με ποια επιδίωξη;
Θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές για δυο λόγους: Πρώτον, για να διεκδικήσω την ευθύνη να εκπροσωπήσω σε μια ενιαία για όλη τη χώρα κάλπη τη γενιά μου, μια γενιά που πληρώνει την κρίση δυσανάλογα συγκριτικά με τις ευθύνες της για αυτήν. Και δεύτερον, για να προβάλω τη δουλειά που όπως σας είπα έχουμε κάνει αυτά τα δυόμισι χρόνια στην ΟΝΝΕΔ, μια δουλειά που πιστεύουμε ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, ιδίως τους νέους.

• Εμείς βρισκόμαστε σε νησιωτική περιοχή που επλήγη ανεπανόρθωτα από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και την συνεχή φορολόγηση στο επιχειρείν αλλά και στον Τουρισμό. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Η υπερφορολόγηση είναι καταστροφική για όλες τις περιοχές, ιδίως για τις νησιωτικές. Ταυτόχρονα, αποτέλεσε δυστυχώς κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα αναφερόμουν στο παρελθόν, αν δεν είχε αξία για την επόμενη μέρα:
Όπως η κυβέρνηση Σαμαρά πέτυχε τη μείωση φορολογικών συντελεστών, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί και θα πετύχει τα ίδια και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, διότι η δική μας φιλοσοφία είναι η διευκόλυνση του επιχειρείν, η ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ο σεβασμός στον κόπο εκείνων που παράγουν.
Τα εργαλεία υπάρχουν, εμείς έχουμε και τη θέληση, και τη γνώση για να δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ