Ειδήσεις

Η Ελλάδα δεύτερη στην Ευρώπη στο «σχέδιο Γιούνκερ»

Στις χώρες με την μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων του EFSI, του γνωστού ως «σχεδίου  Γιούνκερ» για την ανάπτυξη βρίσκεται η Ελλάδα.
Οπως έγινε γνωστό σήμερα η Ελλάδα ανέβηκε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη καθώς είναι  από τις πρώτες χώρες που αξιοποίησε το Σχέδιο Γιούνκερ έχοντας μέχρι στιγμής υπογράψει συμβάσεις για έργα ύψους 3,7 δισ. ευρώ που αφορούν σημαντικές υποδομές αλλά και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων.
Σε αυτό απέδωσε και η στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Τα έτη 2016 και 2017 συμφωνήθηκαν με την τράπεζα προγράμματα και έργα ύψους 5 δις € ποσό ρεκόρ της τελευταίας 10ετίας. Οι συμφωνίες αυτέςέφεραν επιπλέον 2 δισ. ευρώ εκταμιεύσεις στην ελληνική οικονομία, μέσα στο 2017. Για τα επόμενα τρία χρόνια δρομολογήθηκαν συμφωνίες με την Τράπεζα για έργα ύψους 7 δισ. ευρώ που θα πυροδοτήσουν επενδύσεις άνω των 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της ΕΤΕπ.
 ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου