Πολιτιστικά

Αντίγραφα έργων μεγάλων ζωγράφων από την Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου

Είναι γνωστό ότι η Πινακοθήκη Ρόδου, αποτελεί την δεύτερη καλύτερη σε σημαντικότητα έργων στη χώρα μας, μετά την Εθνική Πινακοθήκη.

Ένας από τους στόχους του Δ.Σ. του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, είναι να αναδείξει τον εικαστικό πλούτο του νησιού μας, να αυξήσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του τοπικού πληθυσμού προς την εικαστική τέχνη, παράλληλα με την προώθηση και προβολή των πινακοθηκών μας, στους πολυάριθμούς ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, με την ευγενική οικονομική υποστήριξη της Διοίκησης του ΕΒΕΔ, εκτυπώσαμε δώδεκα διαφορετικές αφίσες αντίστοιχων ζωγράφων, από τους καλύτερους του 20ου αιώνα, με αντιπροσωπευτικά τους έργα τα οποία ανήκουν στη συλλογή της πινακοθήκης μας. Οι αφίσες αυτές σε ειδικό χαρτί ανήκουν στη συλλογή της πινακοθήκης μας. Οι αφίσες αυτές σε ειδικό χαρτί μεγέθους 50 Χ 70 εκ. διατίθενται δωρεάν σε Φορείς, Δημόσιες υπηρεσίες, Σχολεία κ.α.

Τα έργα που διατίθενται είναι των παρακάτω ζωγράφων:

Βασιλείου Σπύρος

Γερμενής Βάσος

Εγγονόπουλος Νίκος

Ελευθεριάδης Τάκης

Θεόφιλος

Θωμόπουλος Επαμεινώνδας

Κόντογλου Φώτης

Μπουζιάνης Γεώργιος

Παπαλουκάς Σπύρος

Παρθένης Κωσταντίνος

Σικελιώτης Γεώργιος

Χατζηκυριάκος – Γκίκας Νίκος

Η διάθεση των έργων θα γίνεται από τα γραφεία της Διοίκησης στην Πλατεία Σύμης από Δευτέρα έως και Παρασκευή 0.00 – 14.00, Τηλ. 22410 36646

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δρ. Νικόλαος Φρόνας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου