Πολιτιστικά

Κουκλοθέατρο Ρομπέν των Δασών στην Ιαλυσό

Ο κουκλοθίασος redicolo μετά την περσινή επιτυχία “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ” παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, με θέμα τους ήρωες που δεν αρκούν

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και μεταφέρεται σε σχολεία. Δεν έχει καμία τεχνική απαίτηση και μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και μέσα σε τάξη, εφόσον δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος για εκδηλώσεις. Υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες από μία παραστάσεις σε μία μέρα, ώστε να εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός παιδιών.

Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών και είναι συζητήσιμο.

Πρόκειται για μία διαφορετική εκδοχή της ιστορίας του Ρομπέν των Δασών, εμπνευσμένη από την μπαλάντα “Ο Ρομπέν των Δασών και οι γιοι της χήρας”. Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω απο την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωας τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρους του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο…

Στόχος της παράστασης είναι να διασκεδάσει τους μικρούς θεατές με το τρελό της χιούμορ και να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους μέσω των συνεχών εναλλαγών, της συναρπαστικής δράσης και φυσικά της μαγείας που μόνο οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν. Επίσης είναι διαδραστική, καλώντας τα παιδιά πολλές φορές να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα και να παίξουν ενεργό ρόλο στο ξετύλιγμα της ιστορίας.

Κούκλες: Κουκλοθίασος Redicolo
Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή-Μόμτσιου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θεανώ Αμοιρίδου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Παίζουν: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος
Φώτα: Πολύβιος Σερδάρης
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου

Ο Κουκλοθίασος Redicolo ιδρύθηκε το 2011, αποτελείται από τον Γιάννη Μόμτσιο και την Δέσποινα Καλπενίδου και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

17 – 21 Μαρτίου, Πρωινές Ώρες, Νηπιαγωγεία – Δημοτικά Σχολεία – ΕΠΑΛ – ΙΕΚ,
Προηγούμενες παραστάσεις: Ο Κύκλος με την Κούκλα (2011), Η Συνέλευση των Ζώων (2012). Έχει ταξιδέψει σε σχολεία και θέατρα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Καστοριά, Ρόδο κ.α. Συμμετείχε στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας 2012 στο Κιλκίς και στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2013 στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 50 – ΙΑΛΥΣΟΣ. Τηλ 2241 0 91670- 6948407104 / Είσοδος: 3€ -5€

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου