Τοπικές Ειδήσεις

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου η προσωρινή μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου στο παλαιό νοσοκομείο

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια η από 7.7.2021 ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση της χρήσης κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου για τις ανάγκες του Κτηματολογίου Ρόδου.

Η απόφαση δεν συμβαδίζει με τις εξαγγελίες από τη Ρόδο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα περί μόνιμης μετεγκαταστάσεως και πιθανολογείται ότι θα ληφθεί μέριμνα στο προσεχές διάστημα.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου σε δια περιφοράς συνεδρίασή του, εγκρίθηκε ομοίως η προσωρινή διάθεση προς χρήση του ισογείου και του Α’ ορόφου της νέας πτέρυγας του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου, στο Κτηματολόγιο Ρόδου μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών του κτηρίου που στεγάζει σήμερα την εν λόγω Υπηρεσία και για περίοδο όχι μεγαλύτερη των 24 μηνών, για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.
Στο διατακτικό της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αναφέρονται τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω καθώς και ομόφωνα αποφασίζει:
1. Την προσωρινή διάθεση προς χρήση του Ισογείου και Πρώτου (Α) ορόφου της Νέας Πτέρυγας του παλιού Νοσοκομείου Ρόδου στο Κτηματολόγιο Ρόδου και δη για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης, προστασίας και εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.
2. Την αποστολή της απόφασης στη Διοίκηση της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου για έλεγχο νομιμότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. 27 της παρ.5 του άρθρου 3 του ν.3329/2005.
3. Την ανάρτηση της απόφασής σας στο πρόγραμμα  ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως ορίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/Α’/13-7-2010).
4. Την άμεση κοινοποίηση της παρούσας απόφασης στο Δήμο Ροδίων, στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και στο Υπουργείο Υγείας (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) για τις σχετικές ενέργειες.
5. Την επικύρωση της απόφασής σας την ίδια ημέρα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου