ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Εθνικής Τράπεζας – Π.Ο.Ξ.

news room 3 λεπτά ανάγνωση
✦ Σύνοψη ⌄
  • Η Εθνική Τράπεζα και η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Ξενο­δό­χων συνερ­γά­ζο­νται για την ενδυ­νά­μωση και βιώσιμη ανά­πτυξη των ξενο­δο­χεια­κών επι­χει­ρή­σεων.
  • Η συνερ­γα­σία προήλθε από διάλογο με τους ξενο­δό­χους και στο­χεύει στη δημιουρ­γία ενός ενιαίου πλαι­σίου λύσεων για πάνω από 10.000 επι­χει­ρή­σεις.
  • Τα μέλη της Π.Ο.Ξ. απο­κτούν πρό­σβαση σε προ­νο­μια­κές τρα­πε­ζι­κές υπη­ρε­σίες, όπως χρη­μα­το­δο­τή­σεις με περίοδο χάριτος και μειω­μέ­νες προ­μή­θειες.
  • Η Εθνική Τράπεζα προ­σφέ­ρει επίσης ειδικό κόμβο επι­κοι­νω­νίας για εξα­το­μι­κευ­μένη υπο­στή­ριξη και καθο­δή­γηση στις ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις.

Η Εθνική Τράπεζα και η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Ξενο­δό­χων (Π.Ο.Ξ.) ενώνουν τις δυνά­μεις τους σε μια στρα­τη­γική συνερ­γα­σία με στόχο τη χρη­μα­το­οι­κο­νο­μική ενδυ­νά­μωση, τη λει­τουρ­γική ευε­λι­ξία και τη βιώσιμη ανά­πτυξη των ξενο­δο­χεια­κών επι­χει­ρή­σεων – μελών της Ομο­σπον­δίας.

Η συνερ­γα­σία βασί­στηκε σε ουσια­στικό διάλογο με τους ίδιους τους ξενο­δό­χους και στην εις βάθος κατα­νό­ηση των πραγ­μα­τι­κών προ­κλή­σεων που αντι­με­τω­πί­ζουν σήμερα οι επι­χει­ρή­σεις του κλάδου, δημιουρ­γώ­ντας τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για λύσεις με ουσια­στική αξία και μακρο­πρό­θε­σμο αντί­κτυπο. Απο­τέ­λε­σμα της δια­δι­κα­σίας είναι η δημιουρ­γία ενός ενιαίου πλαι­σίου λύσεων και υπη­ρε­σιών Business Banking, προ­σαρ­μο­σμέ­νου στις ανάγκες περισ­σό­τε­ρων από 10.000 ξενο­δο­χεια­κών επι­χει­ρή­σεων, η πλειο­νό­τητα των οποίων ανήκει στη Μικρο­με­σαία Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα.

Βασικά προ­νό­μια της συνερ­γα­σίας

Πιο συγκε­κρι­μένα, τα μέλη της Π.Ο.Ξ. απο­κτούν πρό­σβαση σε ένα ολο­κλη­ρω­μένο πακέτο τρα­πε­ζι­κών υπη­ρε­σιών με προ­νο­μια­κούς όρους, σχε­δια­σμένο με βάση τις πραγ­μα­τι­κές ανάγκες και τις ιδιαι­τε­ρό­τη­τες των ξενο­δο­χεια­κών επι­χει­ρή­σεων. Το πακέτο αυτό προ­σφέ­ρει λύσεις για την καθη­με­ρινή λει­τουρ­γία, τη χρη­μα­το­δό­τηση, τη ρευ­στό­τητα, την ασφά­λιση του προ­σω­πι­κού, όπως:

Προ­νο­μιακή τιμο­λό­γηση στις χρη­μα­το­δο­τή­σεις

Χρη­μα­το­δο­τή­σεις με περίοδο χάριτος έως 18 μήνες και διάρ­κεια έως 20 έτη

Ενί­σχυση ρευ­στό­τη­τας έως €70.000 μέσω “Χρη­μα­το­δό­τηση POS”, χωρίς εμπράγ­μα­τες εξα­σφα­λί­σεις

Ειδικές εκπτώ­σεις στα έξοδα αξιο­λό­γη­σης χρη­μα­το­δο­τή­σεων

Μείωση τιμο­λό­γη­σης 50% στα εισερ­χό­μενα και εξερ­χό­μενα εμβά­σματα μέσω Internet Banking

Προ­νο­μιακή εκκα­θά­ριση συναλ­λα­γών POS από 0,60%

Ευέ­λι­κτα χρη­μα­το­δο­τικά προ­γράμ­ματα με δυνα­τό­τητα περιό­δου χάριτος

Έκπτωση 30% στις προ­μή­θειες έκδοσης εγγυ­η­τι­κών επι­στο­λών

Προ­νο­μιακά προ­γράμ­ματα μισθο­δο­σίας και ομα­δι­κής ασφά­λι­σης εργα­ζο­μέ­νων

Παράλ­ληλα, για την άμεση, ταχύ­τερη και στο­χευ­μένη υπο­στή­ριξη των μελών της Π.Ο.Ξ., η Εθνική Τράπεζα έχει δημιουρ­γή­σει ειδικό κόμβο επι­κοι­νω­νίας, απο­κλει­στικά για τις ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις, παρέ­χο­ντας εξα­το­μι­κευ­μένη συμ­βου­λευ­τική προ­σέγ­γιση και καθο­δή­γηση – από την καθη­με­ρινή λει­τουρ­γία έως τον στρα­τη­γικό σχε­δια­σμό και την υλο­ποί­ηση επεν­δύ­σεων. Η υπο­στή­ριξη αυτή συνε­χί­ζε­ται και εξει­δι­κεύ­ε­ται περαι­τέρω, μέσα από ένα ευρύ Δίκτυο Κατα­στη­μά­των σε ολό­κληρη την Ελλάδα, δια­σφα­λί­ζο­ντας μια ενιαία και αδιά­λει­πτη εμπει­ρία εξυ­πη­ρέ­τη­σης για κάθε ξενο­δο­χειακή επι­χεί­ρηση.

Όπως σημεί­ωσε ο Πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δίας Ξενο­δό­χων, κ. Ιωάννης Χατζής, η συνερ­γα­σία αυτή έρχεται να καλύψει ουσια­στι­κές ανάγκες του κλάδου:

«Η συνερ­γα­σία με την Εθνική Τράπεζα απο­τε­λεί μια στρα­τη­γική κίνηση που απαντά με απο­φα­σι­στι­κό­τητα σε ένα χρόνιο εμπόδιο για τις ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις: την ανε­παρκή πρό­σβαση σε σύγ­χρονα χρη­μα­το­δο­τικά εργα­λεία. Η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Ξενο­δό­χων, με σταθερό προ­σα­να­το­λι­σμό στις πραγ­μα­τι­κές ανάγκες των μελών της, επι­διώ­κει λύσεις που ενι­σχύ­ουν τη ρευ­στό­τητα, αυξά­νουν τη χρη­μα­το­οι­κο­νο­μική ευε­λι­ξία και δημιουρ­γούν πραγ­μα­τι­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις ανά­πτυ­ξης. Ο ξενο­δο­χεια­κός κλάδος απο­τε­λεί πυλώνα της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας και η ενί­σχυση της χρη­μα­το­δο­τι­κής του βάσης δεν είναι απλώς ανάγκη, αλλά προ­ϋ­πό­θεση για να συνε­χί­σει να εξε­λίσ­σε­ται, να επεν­δύει και να στη­ρί­ζει την ανά­πτυξη της χώρας».

Ανα­φε­ρό­με­νος στη φιλο­σο­φία της συνερ­γα­σίας, ο κ. Κων­στα­ντί­νος Καναβός, Επι­κε­φα­λής Business Banking & Key Accounts Segments της Εθνικής Τρά­πε­ζας, δήλωσε:

«Στην Εθνική Τράπεζα προ­σεγ­γί­ζουμε τον ξενο­δο­χειακό κλάδο με καθαρά πελα­το­κε­ντρική φιλο­σο­φία. Μέσα από ένα σύγ­χρονο, εξω­στρε­φές και συμ­βου­λευ­τικό μοντέλο Business Banking και με τη στήριξη των Επαγ­γελ­μα­τι­κών μας Συμ­βού­λων, προ­σφέ­ρουμε εξει­δι­κευ­μέ­νες λύσεις προ­σαρ­μο­σμέ­νες στις ανάγκες κάθε ξενο­δο­χεια­κής επι­χεί­ρη­σης, με ιδιαί­τερη έμφαση στις Μικρο­με­σαίες Επι­χει­ρή­σεις».

Με την παρούσα στρα­τη­γική συνερ­γα­σία, η Εθνική Τράπεζα επι­βε­βαιώ­νει τον ρόλο της ως βασικού θεσμι­κού εταίρου της ελλη­νι­κής επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας, στη­ρί­ζο­ντας τις ελλη­νι­κές ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις, έναν κλάδο κομ­βι­κής σημα­σίας για την εθνική οικο­νο­μία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.