Ειδήσεις

Συμμετοχή μαθητών/μαθητριών του Βενετοκλείου 1ου Λυκείου σε μαθητικό συνέδριο

Το «Βενετόκλειο» 1ο Λύκειο Ρόδου συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο “Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο” που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης “Μ. Ανδρόνικος” στις 17 και 18 Μαρτίου στο Ηράκλειο.

Οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν στο συνέδριο δύο εργασίες. Η πρώτη εισήγηση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης είχε τίτλο «Η οικολογία στη ζωή της Εκκλησίας – Το παράδειγμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου». Οι μαθητές/μαθήτριες της Β΄ Λυκείου ερεύνησαν τις διαχρονικές θεολογικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τα οικολογικά ζητήματα. Στα πλαίσια αυτής της έρευνάς τους μελέτησαν ιδιαίτερα και παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού προβληματισμού και ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η δεύτερη ήταν ένα βίντεο υπό μορφή ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Χριστιανικά μνημεία ανατολικής και δυτικής εκκλησιαστικής τεχνοτροπίας της Ρόδου». Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται Εκκλησίες της Ρόδου που σε διαφορετικές εποχές χρησιμοποιήθηκαν από την Ορθόδοξη ή την Καθολική Κοινότητα του νησιού. Οι εκκλησίες αυτές είναι ο Καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μανδράκι, η Παναγιά του Κάστρου στη Μεσαιωνική Πόλη και η Παναγιά της Φιλερήμου.

Την εργασία των μαθητών/μαθητριών μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=nP63dEfhg9Q&t=6s.

Στις εργασίες συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές/μαθήτριες: Ζαχαριά Αικατερίνη-Ειρήνη, Ευαγγέλου Γεώργιος, Πιτροπάκης Ιωάννης,  Τρουμούχη Χριστίνα-Τσαμπίκα, Φλουρίδης Δημήτριος, Φουκαράς Θεόδωρος, Φουντουλάκης Μιχαήλ Νιρέας, Φωτούδη Μαρία, Χαμουζάς Παναγιώτης, Χατζηπλή Γαβριέλα, Χιωνή-Προεστάκη Ευαγγελία και Χατζηνικολάου Χρήστος, ο οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία, το χειρισμό της κάμερας και το μοντάζ του βίντεο. Επιστημονικά και παιδαγωγικά υπεύθυνος ήταν ο θεολόγος του σχολείου Δρ. Νικόλαος Τσιρέβελος. Η ομάδα διερεύνησης είχε σε όλη τη διάρκεια την  αμέριστη συμπαράσταση και ενθάρρυνση του διευθυντή του σχολείου κου Βασιλείου Ζήκα καθώς και του συλλόγου των καθηγητών.

Οι μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα εξέφρασαν την επιθυμία να αποστείλουν τις εργασίες του στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας επικοινώνησε μαζί τους δια επιστολής, δίνοντας συγχαρητήρια στους μαθητές/στις μαθήτριες και παρακινώντας τους να συνεχίζουν να αναζητούν τον πλούτο της Ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου