Για… γέλια χαρακτήρισε την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για πιθανή συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, με αφορμή δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν ως βασικό υποκινητή για την συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με το κόμμα του κ. Τσίπρα.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, με δηλώσεις του στην «δ», ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για την προτεινόμενη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως λέει, θέτει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, μακριά από τις υπερβολές που έχουν ακουστεί και διαδοθεί στο τελευταίο διάστημα και έχουν αποδοθεί στον ίδιο. Όπως λέει, οι δηλώσεις του για την προοπτική συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται μονοδιάστατα.
«Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται και για να πουλήσουν κάποιοι αλλά και για να δημιουργηθούν προβλήματα ακόμα και στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κι αφού με ρωτάτε, θέλω να σας πω ότι ποτέ δεν εμίλησα για ένταξη του ΚΙΝ.ΑΛ. στο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Τσίπρα! Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αυτό που είπα όμως είναι ότι πρέπει να συζητάμε, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας, αλλά διατηρώντας ακέραιες τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Αν ήθελε προκύψει κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει αυτοδυναμία, κατ΄ανάγκη θα συζητήσουμε μαζί του. Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα προτιμήσουμε να προκαλέσουμε νέες εκλογές αντί να εξετάσουμε την όποια πιθανότητα συνεργασίας; Ή μήπως εμείς συζητάμε μόνο με την ΝΔ;», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την συνεργασία με την ΝΔ, λέγοντας ότι αυτή δεν επετεύχθη με τον σωστό τρόπο, με δεδομένο ότι δεν ρωτήθηκε σχετικά ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.
«Εχω δηλώσει ότι η συνεργασία με τη ΝΔ δεν έγινε με τον σωστό τρόπο διότι δεν ενημερώσαμε προηγουμένως τον κόσμο μας γι αυτή την ενέργεια και δεν τον ρωτήσαμε. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ήταν να χάσουμε μεγάλο μέρος της δύναμής μας και από το 12% να φτάσουμε στο 5%. Επιπλέον είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αν στις επόμενες εκλογές αναδειχθεί πρώτο κόμμα η ΝΔ, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε την προηγούμενη φορά εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας. Δηλαδή να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις και να ενημερώσουμε τον κόσμο μας προηγουμένως. Και μάλιστα πρόσφατα δήλωσα, ότι αν την προηγούμενη φορά που συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ είχε έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να είχαμε αντίστοιχα συνεργαστεί μαζί του. Τι θα έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Να οδηγήσουμε εμείς σε εκλογές την χώρα και να την βάλουμε σε νέες περιπέτειες; Απαραίτητη προϋπόθεση για την όποια συνεργασία επαναλαμβάνω, είναι εμείς ως πολιτικός χώρος να διατηρήσουμε τις αρχές μας και τις θέσεις μας, ως εταίρος σε μια συγκυβέρνηση».
Περαιτέρω, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, επανέλαβε όσα είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το συντριπτικό ποσοστό των ψηφοφόρων του 34% του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εκλογών ήταν άνθρωποι που στο παρελθόν στήριξαν επανειλημμένα εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και είναι κατά συνέπεια λογικό το Κίνημα Αλλαγής να απευθύνεται πρωτίστως σε αυτόν τον χώρο. «Μετά την αναγνώριση από τον ίδιο των πρωθυπουργό στη Βουλή ότι αυταπατήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του, δηλαδή ότι πίστευε πως υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από αυτούς των μνημονίων, χιλιάδες από αυτούς τους ψηφοφόρους δηλώνουν σήμερα δημοσκοπικά ότι έχουν απογοητευτεί και δεν ξέρουν τι να πράξουν στις προσεχείς εκλογές. Κατά συνέπεια, είναι λογικό οι ηγεσίες των δύο κομμάτων να αναζητήσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας αξιόπιστο απευθυνόμενο προς τους ψηφοφόρους τους. Για το λόγο αυτό πρότεινα ο αρχηγός του κοινοβουλευτικά μεγαλύτερου κόμματος να αναζητήσει ένα διάλογο με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στον οποίο να τεθούν οι βάσεις κοινής συμφωνίας. Εάν όμως δεν υπάρξει συμφωνία δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί η χώρα».
Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για πιθανή προσχώρηση του ιδίου στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Αυτά τα σενάρια είναι για γέλια». Περαιτέρω σημείωσε ότι ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της Βουλής, εκ της θέσεώς του συνομιλεί με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φημολογίες για ιδιαίτερες συναντήσεις με τον κ. Τσίπρα εξετάζοντας πιθανή συνεργασία τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ