Τοπικές Ειδήσεις

Αναβιώνει υπόθεση βιασμού ανήλικης από υποτιθέμενο… μέντιουμ! – Τρεις υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων στα Μικτά Ορκωτά

• 52χρονος κατηγορείται για ασέλγεια και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 7χρονης
• 53χρονος Γερμανός κατηγορείται για φρικτά αδικήματα με θύμα ανήλικο

Τρεις υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων που είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη θα αναβιώσουν ενώπιον των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων την 9η Ιανουαρίου 2023.
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει ειδικότερα υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 56χρονο Ροδίτη, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) βιασμού ανήλικης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών.
To πρωτόδικο δικαστήριο δεν ανέστειλε την ποινή του ενόψει της εφέσεως.
Η έρευνα σε βάρος του 56χρονου, ξεκίνησε την 13η Ιουνίου 2016, όταν η ανήλικη, συνοδευόμενη από την μητέρα της, κατήγγειλε σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ότι την εξανάγκασε δια της βίας σε εξώγαμη συνουσία, στην οικία του, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.
Η ανήλικη φέρεται συγκεκριμένα να είχε γνωρίσει τον 56χρονο μέσω μιας φίλης της και να μετέβαινε συχνά εκεί προκειμένου να της προβλέπει το μέλλον. Εμφανιζόταν συγκεκριμένα «ειδικός» στο να «ρίχνει τα χαρτιά».
Ο 56χρονος, όπως καταγγέλθηκε, την προσκάλεσε ένα βράδυ στην οικία του και εκεί αφού της πρόσφερε ένα ποτήρι κρασί, η 17χρονη υποστηρίζει, ότι έχασε τις αισθήσεις της.
Πιθανολογεί συγκεκριμένα ότι ο 56χρονος είχε ρίξει στο ποτό της κάποια ουσία και όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι είχε αφαιρέσει το παντελόνι της και βρισκόταν από πάνω της, προσπαθώντας να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της.
Η 17χρονη διατείνεται ότι προσπάθησε να τον απωθήσει και ότι εκείνος την έπιασε από το λαιμό, την απείλησε και την βίασε. Ο ίδιος είχε εμπλακεί εξάλλου το 2007 σε μια θλιβερή υπόθεση εξακολουθητικού βιασμού 15χρονης από τον 27χρονο αδελφό της, υπότροπο σε υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.
Απολογούμενος ο 56χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι την επίμαχη ημέρα είχε λάβει αντιβιοτική αγωγή γιατί είχε εγχειριστεί στο πόδι, έφερε ράμματα από την εγχείρηση, που τον είχαν καθηλώσει και ότι είχε κάνει χρήση αλκοόλ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πλήρεις τις αισθήσεις του.
Υποστήριξε μάλιστα ότι η ανήλικη ήταν εκείνη που προκάλεσε την ερωτική τους συνεύρεση ισχυριζόμενος ότι τελούσε ουσιαστικά σε αφασία και δεν θυμάται τι ακριβώς είχε συμβεί!!
Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος διατείνεται ότι «έλεγε τα χαρτιά»… προβλέποντας το μέλλον, έναντι αμοιβής ύψους 5 ευρώ και ότι η ανήλικη τον επισκεπτόταν ακατάλληλες ώρες ακόμη και μεταμεσονύχτιες προκειμένου να την βοηθήσει να ανακτήσει την σχέση της με έναν Ροδίτη.
Διατείνεται ακόμη ότι του είχε πει ότι ήταν 22 ετών και δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη κι ότι τον απειλούσε ότι αν δεν την βοηθούσε να τα ξαναβρεί με τον σύντροφό της θα του έκανε κακό. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι είναι σεξουαλικά ανίκανος.
-Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για ασέλγεια με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη έναντι αμοιβής και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, νεότερου των 12 ετών, θα καθίσει ένας 52χρονος, υπήκοος Αλβανίας.
Ο 52χρονος φέρεται συγκεκριμένα περί τα μέσα του Μαΐου του 2018 να προσέφερε σε μια 7χρονη μια καρφίτσα και να την έπεισε να τον ακολουθήσει στην οικία του και ακολούθως στην τουαλέτα, όπου και ασέλγησε εις βάρος της. Επιπλέον, φέρεται να έκλεισε την πόρτα της τουαλέτας με την πλάτη του για να μην μπορεί να διαφύγει αλλά και να είχε επιχειρήσει και παλαιότερα να ασελγήσει εις βάρος της.
Πιο συγκεκριμένα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημέρα αλλά πάντως εντός του πρώτου εικοσαημέρου του Μαΐου του 2018, αφού εντόπισε την 7χρονη να παίζει «σχοινάκι» και μπάλα στον αύλειο χώρο πολυκατοικίας, προσκάλεσε αυτήν εντός της οικίας του προκειμένου, όπως της είπε, να της δώσει κάτι, εννοώντας να της δώσει ως δώρο μια καρφίτσα (τσιμπιδάκι) για τα μαλλιά, την οποία κρατούσε στα χέρια του.
Η ανήλικη, ούσα προφανώς εξοικειωμένη με την παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την οικία της οικογένειας κάποιες φορές για να πιούν καφέ με τη σύζυγό του ή για να βοηθήσει σε κάποιες μικροεπισκευές, τον ακολούθησε τελικώς εντός της οικίας του προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς ήθελε να της δώσει.
Μετά από την είσοδο του κοριτσιού στο σπίτι, ο κατηγορούμενος την οδήγησε στο μπάνιο κρατώντας την από το χέρι, στάθηκε δε ο ιδιος μπροστά από την πόρτα του μπάνιου προκειμένου να μην μπορεί η ανήλικη να εξέλθει και τη ρώτησε αν τον αγαπά, ερώτηση στην οποία η ανήλικη απάντησε καταφατικά.
Τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να ασέλγησε εις βάρος της παρά τις αντιρρήσεις της. Μετά την άρνηση της ανήλικης, ο κατηγορούμενος συνέχισε. Τελικώς, μετά από λίγη ώρα ο κατηγορούμενος επέτρεψε στην ανήλικη να φύγει, δίδοντάς της προηγουμένως ως δώρο μια «καρφίτσα/τσιμπιδάκι για τα μαλλιά». Εξάλλου, λίγες ημέρες αργότερα ο κατηγορούμενος ζήτησε εκ νέου από την ανήλικη να εισέλθει στην οικία του, πράγμα το οποίο αυτή απέφυγε, με τη δικαιολογία ότι πρώτα έπρεπε να πάει σπίτι της να πιεί νερό.
Τα ανωτέρω περιστατικά εκμυστηρεύτηκε αρχικά η ανήλικη στην αδελφή της ηλικίας 21 ετών, εν συνεχεία δε επανέλαβε αυτά ενώπιον των προανακριτικών υπαλλήλων της Υ.Α Ρόδου, παρουσία παιδοψυχολόγου. Την αξιοπιστία της κατάθεσής της ανήλικης επιβεβαιώνει, εξάλλου, ψυχολόγος- ψυχοπαιδαγωγός.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων αγοριών.
Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι υποκρύπτει η καταγγελία που έγινε εις βάρος του. Εχει υποβάλει έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της οικογένειας της ανήλικης για να προασπίσει την τιμή και την υπόληψή του.
-Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου θα απασχολήσει και υπόθεση ενός 53χρονου Γερμανού κατηγορούμενου για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, για προσέλκυση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη για γενετήσιους λόγους και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις και με επίδειξη των γεννητικών οργάνων κατά συρροή.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 17η Δεκεμβρίου 2019 από αστυνομικούς του ΑΤ Λέρου.
Ειδικότερα, την 15.30 ώρα της 17ης Δεκεμβρίου 2019 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, από μια 48χρονη ημεδαπή, ότι ο αλλοδαπός τον μήνα Σεπτέμβριο είχε προσεγγίσει στον δρόμο τον ανήλικο γιο της και του πρότεινε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενετήσιες πράξεις.
Επιπλέον, ο ανήλικος ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι το ίδιο έχει γίνει επανειλημμένες φορές και μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «INSTAGRAM», στις οποίες ο δράστης του έστελνε φωτογραφίες ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών σε ερωτικές στιγμές ή του πρότεινε να προβούν σε γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής.
Αστυνομικοί του Α.Τ. Λέρου, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, την 17.30 ώρα της ιδίας ημέρας, διενήργησαν νομότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου στην οικία του δράστη, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο σύμφωνα με όσα ανέφερε προφορικά τόσο κατά την διάρκεια της έρευνας όσο και έπειτα στην απολογία του, επιδείκνυε στα ανήλικα θύματά του προκειμένου να τα προσελκύσει.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι την περίοδο των ημερών του Πάσχα του έτους 2019, κατάφερε και έπεισε τον ανήλικο να συνερευθούν ερωτικά. Συγκεκριμένα, όπως είπε οδήγησε τον ανήλικο σε παραλία στην περιοχή Άλιντα και ενήργησε ερωτική πράξη εις βάρος του.
Κατά την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, 8 κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim, δύο κάρτες μνήμης κινητού τηλεφώνου και μία φωτογραφική μηχανή.
Σε δύο κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό ενηλίκων και ανηλίκων, ενώ τα πειστήρια απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.
Απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται, ενώ προσέβαλε την προανακριτική του ομολογία ως άκυρη και ως προϊόν αστυνομικής βίας ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι του έγινε ηλεκτροσόκ στο ένα χέρι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου