Ειδήσεις

Σ. Διακοσταματίου: «Πρέπει να δοθεί στον κόσμο ελπίδα και όραμα»

Στον κατάλληλο χρόνο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Σε συνέντευξη τύπου χθες ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε πως είτε θα μετάσχει αυτόνομα στις εκλογές είτε θα ενταχθεί σε κάποιο συνδυασμό κατόπιν “πολιτικής συμφωνίας”.

«Δεν γνωρίζω ακόμη τι θα κάνω. Είμαι προβληματισμένος. Προς το παρόν εγώ και οι συνεργάτες μου υλοποιούμε το έργο, που μας ανέθεσαν οι πολίτες, για την παρούσα θητεία. Σημαντικότερο είναι το έργο που θα γίνει στην επόμενη πενταετία. Θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες πολιτικού περιεχομένου. Θέλω να γνωρίζω τις προτεραιότητες και τη δράση της νέας δημοτικής αρχής.

Θα είναι ο Δήμος Ρόδου μπροστάρης στην ανάπτυξη του τόπου ή θα υπολογίζει τις μειοψηφίες και θα κρατά ισορροπίες; Θα αντιμετωπίζονται όπως πρέπει τα ζητήματα της καθημερινότητας;», αναρωτήθηκε ο κ. Διακοσταματίου και τόνισε πως ο Δήμος Ρόδου θα πρέπει να είναι μπροστά σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το νησί.
«Θα πρέπει να εκφράζονται ξεκάθαρες θέσεις. Η συμμετοχή μου στις εκλογές είτε αυτόνομα είτε σε κάποια παράταξη θα γίνει κατόπιν πολιτικής συμφωνίας για το αύριο της Ρόδου. Δεν με απασχολούν τα πρόσωπα που ηγούνται των συνδυασμών. Οι νέοι άνθρωποι του νησιού δεν αναζητούν τη διαχείριση της μιζέριας.

Αυτή είναι η άποψή μου. Την ίδια θέση εκφράζουν και άλλοι άνθρωποι. Το κλίμα στα χωριά δεν είναι το καλύτερο. Θα πλειοψηφήσει η παράταξη που θα δώσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα. Έτσι δεν θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές με βαριά καρδιά. Πρέπει να δοθεί ελπίδα και όραμα στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως οι αιρετοί θα πρέπει να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους.

«Αφού οι βουλευτές του νομού δεν μπορούν να δώσουν την ελπίδα και το όραμα στους πολίτες θα πρέπει να το κάνουμε εμείς», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου. Σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση των οριστικών του αποφάσεων ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε πως υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος.

«Οι συνδυασμοί θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο 20 ημέρες πριν από τις εκλογές. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας».
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε πως δεν θα πρέπει να απομακρύνονται οι επενδυτές.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση στ’ Αφάντου. Πρέπει να σταματήσουν οι ενστάσεις, που απομακρύνουν τους επενδυτές. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το θέμα διαφορετικά. Δεν θα πρέπει να στοχοποιούμε τις επενδύσεις», τόνισε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι εξωστρεφής και να μπαίνει μπροστά.

«Για να μην αυξάνονται οι άνεργοι θα πρέπει να γίνονται επενδύσεις και να δημιουργείται ανάπτυξη. Αν θέλουμε κάποιο άλλο μοντέλο λειτουργίας θα πάψουμε να είμαστε διακεκριμένος τουριστικός προορισμός», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

«Πρέπει να επιλέξουμε το μοντέλο λειτουργίας των δομών στο νησί μας. Είναι ανάγκη να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόσθεσε πως δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες λίγα λεπτά μετά την άφιξη τους στο νησί μας.

«Δεν είναι θετικές οι εικόνες που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες που έρχονται στο νησί μας. Πρέπει να βρεθεί λύση και να εκσυγχρονιστούν οι πύλες εισόδου στο νησί. Δεν θα πρέπει να μένουμε σε αντιλήψεις του παρελθόντος. Εκτός και αν θέλουμε να ζήσουμε διαφορετικά», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.

Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. «Παρότι τελειώνει η θητεία της δημοτικής αρχής οι δράσεις συνεχίζονται. Η ζωή δεν σταματά εξαιτίας των εκλογών. Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.

Στις μουσικές εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας, η Γεωργία Νταγάκη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Νατάσα Μποφίλου, η Αννα Βίσση, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου και πολλοί άλλοι. Έχουν προγραμματιστεί και θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων καλλιτεχνών.

«Και μέσα στην κρίση μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικές δράσεις», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου. Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως ο Δήμος Ρόδου θα στηρίξει το πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που οργανώνει ο ΝΟΡ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου