Στο φως όλα τα απόρρητα έγγραφα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ελικόπτερο δεν έπεσε τυχαία
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη συντριβή του ελικοπτέρου Σινούκ στο οποίο επέβαινε ο ροδίτης Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος μαζί με άλλους 16 επίσημους, δημοσιεύει το περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη.

Ειδικότερα το Hot Doc αποκαλύπτει όλα τα απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το Σινούκ, που το Σεπτέμβριο του 2004 «έπνιξε» στην Ανατολική Σιθωνία, κοντά στο Άγιο Όρος, 17 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, πιθανώς δεν έπεσε τυχαία.

Τα ερωτήματα που πλανώνται δέκα χρόνια μετά την τραγωδία είναι αναμφίβολα πολλά: Για παράδειγμα, η έκθεση διερεύνησης του δυστυχήματος που κατατέθηκε στο δικαστήριο ήταν ελλιπής, αφού είχε αφαιρεθεί μια παράγραφος. Επιπλέον ιατροδικαστής εντόπισε στα άψυχα σώματα των θυμάτων χημικά εγκαύματα, τα οποία δεν μπορεί να έχουν προκληθεί από υλικά που χρησιμοποιούνταν για τη λειτουργία των Σινούκ. Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το πιστοποιητικό θανάτου του πατριάρχη Aλεξανδρείας, στο οποίο εμφανίζεται ημερομηνία και ώρα θανάτου μεταγενέστερη της πραγματικής.

Εκείνο που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το περιβόητο Σινούκ, πετούσε με κώδικα άλλης χώρας, συγκεκριμένα της Τουρκίας, γεγονός που το έθετε σε κίνδυνο, αφού σε περίοδο που ήταν ενεργό το σχέδιο ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπορούσε να καταρριφθεί από ελληνικά ή συμμαχικά μέσα, τα οποία βρίσκονταν την περίοδο εκείνη στον Θερμαϊκό κόλπο. Μεγάλο ερώτημα παραμένει δε, το γιατί ο κυβερνήτης του χρησιμοποιούσε κωδικό άλλου κράτους. Από λάθος ή επειδή κάτι συνέβαινε;

Σημαντικό είναι τέλος το γεγονός ότι η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αποστολία Ακριβούση σε έκθεσή της επεσήμαινε ότι «ισχυρότερη, πιθανή, ενδεχόμενη εκδοχή είναι αυτή της εκρήξεως προ της ελεύθερης πτώσης του ελικοπτέρου».

Τι συνέβη πραγματικά στο Σινούκ, πώς έπεσε και γιατί αποκρύφτηκαν στοιχεία; Περισσότερες πληροφορίες στο περιοδικό που ήδη κυκλοφορεί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ