ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο “Μπελλένειο” σχολικό συγκρότημα της Λέρου σήμερα ο Περιφερειάρχης

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Ανα­κοί­νωσε τον διπλα­σια­σμό των πόρων για την β’ φάση της συντή­ρηση του κτιρίου, την εκπό­νηση μελέτης για την προ­σθήκη αιθου­σών, καθώς και την συντή­ρηση των σχο­λι­κών αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σεων

Το σχολικό κτι­ριακό συγκρό­τημα “Μπελ­λέ­νειο”, επι­σκέ­φθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζη­μάρ­κος,  ο οποίος, συνο­δευό­με­νος από τους συνερ­γά­τες του, βρί­σκε­ται στη Λέρο για να εξε­τά­σει ζητή­ματα του νησιού.

Η επί­σκεψη του Περι­φε­ρειάρχη, στο κτι­ριακό συγκρό­τημα που στε­γά­ζει το Γυμνά­σιο και το Λύκειο Λέρου, έγινε επί τη ευκαι­ρία της επι­μνη­μό­συ­νης δέησης που τελέ­σθηκε  στη μνήμη του δωρητή Παρίση Μπελ­λένη, που πριν από 63 χρόνια, ανέ­γειρε το σχολείο. Παρέστη επίσης και στην κοπή της πρω­το­χρο­νιά­τι­κης πίτας του σχο­λείου.

Ο κ. Χατζη­μάρ­κος, μιλώ­ντας στους συμ­με­τέ­χο­ντες στην εκδή­λωση, εκπαι­δευ­τι­κούς, μαθητές και γονείς, τους ενη­μέ­ρωσε για την πρω­το­βου­λία που πρώτη η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε πανελ­λα­δικά,  να διεκ­δι­κή­σει και να λάβει από εθνι­κούς πόρους, ποσό 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δια­τί­θε­νται απο­κλει­στικά και μόνο για τη συντή­ρηση των σχο­λι­κών μονάδων στα νησιά και παρότι την ευθύνη της συντή­ρη­σης έχουν οι δήμοι και όχι η Περι­φέ­ρεια.

Όσον αφορά το “Μπελ­λέ­νειο” σχολικό συγκρό­τημα, τα χρήματα που είχαν δια­τε­θεί από την Περι­φέ­ρεια για την πρώτη φάση των εργα­σιών συντή­ρη­σης έχουν απορ­ρο­φη­θεί. Ο Περι­φε­ρειάρ­χης ανα­κοί­νωσε σήμερα τον διπλα­σια­σμό των πόρων για την δεύτερη φάση των εργα­σιών, παράλ­ληλα με την εκπό­νηση της μελέτης που βρί­σκε­ται σε  εξέλιξη από την Περι­φέ­ρεια, για την προ­σθήκη τεσ­σά­ρων νέων αιθου­σών στο σχολείο.  Επίσης, όπως είπε, με χρη­μα­το­δό­τηση της Περι­φέ­ρειας θα γίνει και η συνο­λική επέμ­βαση στις αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις του “Μπελ­λε­νείου” Γυμνα­σίου και συγκε­κρι­μένα :

– η απο­κα­τά­σταση του κατε­στραμ­μέ­νου στίβου, η προ­σθήκη ηλε­κτρο­φω­τι­σμού, η απο­κα­τά­σταση του γηπέδου μπάσκετ και η απο­κα­τά­σταση του χλο­ο­τά­πητα.

Ο κ. Χατζη­μάρ­κος δήλωσε σχετικά: «Για μας, η βελ­τί­ωση των σχο­λι­κών υπο­δο­μών υπήρξε μεταξύ των προ­τε­ραιο­τή­των μας, από τις πρώτες μέρες της θητείας μας. Η επέν­δυση στην εκπαί­δευση, είναι επέν­δυση στη νεολαία, είναι επέν­δυση στο μέλλον των νησιών μας. Γι αυτό η προ­σπά­θεια εξα­σφά­λι­σης πόρων είναι συνεχής. Κατα­φέ­ραμε να εξα­σφα­λί­σουμε ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ, ως ένα χρη­μα­το­δο­τικό  “εργα­λείο” που θέτουμε στην διάθεση των δήμων των νησιών μας, για την συντή­ρηση των σχο­λείων. Παράλ­ληλα, σε συνερ­γα­σία με τους δημάρ­χους, στη­ρί­ζουμε τις προ­σπά­θειές τους χρη­μα­το­δο­τικά και μελε­τη­τικά, όπου απαι­τεί­ται, για την υλο­ποί­ηση των έργων που έχουν ανάγκη οι νησιω­τι­κές κοι­νω­νίες».

 Με την ευκαι­ρία, ο Περι­φε­ρειάρ­χης και οι συνερ­γά­τες του μοί­ρα­σαν στους μαθητές το ανο­ξεί­δωτο καλα­μάκι που η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου  έφτιαξε στο πλαίσιο της δράσης “Keep Aegean Blue” για την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος. Η Λέρος,  εξάλλου, ήταν ένα από τα νησιά όπου τον περα­σμένο Οκτώ­βριο πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε  με μεγάλη συμ­με­τοχή μαθητών, η επι­τυ­χη­μένη δράση για ο καθα­ρι­σμό της ακτής και του βυθού σε παρα­λίες του νησιού.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.