Ρεπορτάζ

Ροδίτης κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης γυναίκας με γυμνή φωτογραφία

Για την 18η Ιανουαρίου 2019 προσδιορίστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, μετά από αναβολή, η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για απόπειρα εκβίασης μιας νεαρής γυναίκας έναν 66χρονο κάτοικο Ιαλυσού.
Ο κατηγορούμενος φέρεται συγκεκριμένα ότι την 27η Απριλίου 2015, με σκοπό να περιποιήσει στον εαυτό του παράνομο όφελος, το οποίο συνίστατο στην είσπραξη διαφόρων χρηματικών ποσών από την εγκαλούσα, να της απέστειλε μήνυμα MMS, στο κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο αποτυπωνόταν μια γυμνή φωτογραφία της και από κάτω το ακόλουθο μήνυμα:
«Εαν νομίζεις ότι δεν θα πάρω τα λεφτά που μου χρωστάς είσαι γελασμένη. Αυτό το λίγο για σήμερα και από αύριο παίρνω τους πελάτες τηλέφωνο… λαμόγια θα σας κάνω ρόμπα».
Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζοντας, εκφράζοντας την πικρία του γιατί όχι μόνο την εξυπηρέτησε, όπως είπε, οικονομικά αλλά και τον σύντροφό της αλλά και γιατί έφυγαν βράδυ από χώρο που τους είχε παραχωρήσει και του πήραν πράγματα ιδιοκτησίας του.
Πιο συγκεκριμένα μετά την απόλυση του συντρόφου της, τους παραχώρησε, όπως είπε, ένα διαμέρισμα για να τους διευκολύνει υποστηρίζοντας ότι είχαν συμφωνήσει να μην του καταβάλλουν μίσθωμα αλλά να πληρώνουν τους λογαριασμούς στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.
Στην πορεία όπως είπε, διαπίστωσε ότι η εγκαλούσα έκανε χρήση του προσωπικού του υπολογιστή και ότι χρησιμοποιούσε δικά του φορολογικά στοιχεία για δικές της υποθέσεις.
Της απηύθυνε όπως είπε αυστηρές συστάσεις κι εκείνη ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώσει τον ΦΠΑ που αναλογούσε στα τιμολόγια που είχε εκδώσει.
Λίγο διάστημα μετά, όπως υποστηρίζει, διαπίστωσε ότι είχαν αφαιρέσει από το διαμέρισμά του ηλεκτρικές συσκευές.
Ξεκίνησε έναν αγώνα για να του επιστραφούν τα οφειλόμενα που δεν τελεσφόρησε.
Υποστηρίζει ακόμη ότι τον Νοέμβριο του 2015, ερευνώντας τον υπολογιστή του διαπίστωσε ότι είχαν καταχωρήσει στον σκληρό του δίσκο 5-6 φωτογραφίες δικές της και δεν γνώριζε αν τις είχαν στείλει σε κάποιο τρίτο.
Διατείνεται ότι της έστειλε την φωτογραφία για να την ξεσκεπάσει για όσα παράνομα έκανε στον προσωπικό του υπολογιστή.
Μάλιστα την καταμήνυσε για ψευδή καταμήνυση.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γ. Χαρίτος και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Γ. Μαυρομάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου