ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Συνά­ντηση εργα­σίας πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε μεταξύ της Προ­έ­δρου του Μου­σείου Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης του Δήμου Ρόδου κ. Σου­σά­νας Καρ­δού­λια και του Προ­έ­δρου της Καλ­λι­τε­χνι­κής Επι­τρο­πής του Μου­σείου Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης Δρ. Κων­στα­ντί­νου Πρά­πο­γλου, με θέμα τον σχε­δια­σμό των δράσεων για το υπό­λοιπο του 2024 και για τον προ­γραμ­μα­τι­σμό του έτους 2025.

Ο Δρ. Κώστας Πρά­πο­γλου, αρχαιο­λό­γος, αρχι­τέ­κτων και επι­με­λη­τής εκθέ­σεων είναι ένας νέος άνθρω­πος με εμπει­ρία και μεγάλη ανα­γνώ­ριση στον χώρο που υπη­ρε­τεί, στην Ελλάδα και στο εξω­τε­ρικό.

Μετά τη συνά­ντηση με την Πρόεδρο του Μου­σείου, ο Δρ. Πρά­πο­γλου ανέφερε:

«Ευχα­ρι­στώ θερμά την Πρόεδρο του Μου­σείου Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης Δήμου Ρόδου κ. Σουσάνα Καρ­δού­λια καθώς και τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέ­ξαν­δρο Κολιάδη που μου δίνουν τη δυνα­τό­τητα να δουλέψω σε έναν τόπο με τερά­στια ιστο­ρική δια­δρομή, με μονα­δικό πολι­τι­σμό και  βέβαια με το Μουσείο Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης του οποίου η συλλογή είναι ανε­κτί­μητη και στόχος μας είναι να την ανα­δεί­ξουμε κι αυτό θα κάνουμε. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι με την Πρόεδρο μοι­ρα­ζό­μα­στε το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για δημιουρ­γία. Στο επόμενο ταξίδι μου, που θα γίνει σύντομα, θα συνα­ντηθώ με όλα τα μέλη της Καλ­λι­τε­χνι­κής Επι­τρο­πής και τους συνερ­γά­τες, για να περά­σουμε άμεσα στην υλο­ποί­ηση του σχε­δια­σμού μας».

Η Πρό­ε­δρος  του Μου­σείου Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης, αφού ευχα­ρί­στησε τον Δρ. Πρά­πο­γλου επε­σή­μανε τα εξής:

«Δεν θα παρελ­θο­ντο­λο­γήσω αλλά είναι γεγονός ότι όλες οι δυσκο­λίες που αντι­με­τώ­πισε και αντι­με­τω­πί­ζει η νέα Δημο­τική Αρχή με την ανάληψη των καθη­κό­ντων της και πολύ ανα­λυ­τικά έθεσε ο Δήμαρ­χός μας κ. Αλέ­ξαν­δρος Κολιά­δης,  αντα­να­κλούν και στο Μουσείο Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης. Παρ ’όλα αυτά από την πρώτη μέρα εργα­ζό­μα­στε τόσο για την κτη­ριακή ανα­βάθ­μιση του Μου­σείου όσο και για τον καλ­λι­τε­χνικό σχε­δια­σμό, σύμφωνα πάντα με τις οικο­νο­μι­κές δυνα­τό­τη­τες και τις εκά­στοτε συν­θή­κες. Εμείς δεν είμαστε οπαδοί της ανού­σιας φλυα­ρίας και ούτε δημα­γω­γούμε για να δημιουρ­γούμε εντυ­πώ­σεις. Με σεμνό­τητα όπως αρμόζει στους σωστούς καλ­λι­τέ­χνες και με σύνεση όπως ται­ριά­ζει στη νέα Δημο­τική Αρχή, θα παρά­γουμε αυτό που αξίζει η Ρόδος. Χαί­ρο­μαι ιδιαί­τερα που ένας τόσο χαρι­σμα­τι­κός άνθρω­πος όπως είναι ο Πρό­ε­δρος της Καλ­λι­τε­χνι­κής Επι­τρο­πής του Μου­σείου Δρ. Πρά­πο­γλου, μοι­ρά­ζε­ται τις ίδιες αγωνίες και κατα­νοεί πλήρως την κατά­σταση. Τον ευχα­ρι­στώ ιδιαί­τερα και είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε μια εποι­κο­δο­μη­τική και επιτυχή συνερ­γα­σία».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.