Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας κάτοικος Νέου Φαλήρου Αττικής, κατηγορούμενος για το ναυάγιο του motorship Stella, με σημαία Σιέρα Λεόνε, που βυθίστηκε άφορτο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, 19 ναυτικά μίλια δυτικά της Καρπάθου την 2α Νοεμβρίου 2013.
Ο πλοίαρχος του πλοίου ακόμα αγνοείται ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα του, έξι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από ελικόπτερο super puma.
Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τον λιμένα Αλιάγα Τουρκίας με προορισμό την Κύπρο.

Ο κατηγορούμενος επεσήμανε ότι στις 2 Νοεμβρίου 2013 που συνέβη το ναυάγιο του πλοίου πλοιοκτησίας της αλλοδαπής εταιρείας «BALMORAL SERVICES CO.» (με έδρα τα νησιά Μάρσαλ) δεν είχε καμία απολύτως σχέση τόσο με το πλοίο όσο και την πλοιοκτήτρια εταιρεία η οποία ανήκε σε Ρώσο υπήκοο.
Τον Ρώσο τον είχε γνωρίσει το 1997 από τον πατέρα του επειδή συνεργαζόταν στην εμπορία φρούτων από Ελλάδα προς Ουκρανία και Ρωσία.
Ο Ρώσος γύρω στα τέλη του 2012 είχε αγοράσει την εταιρεία ενώ το πλοίο βρισκόταν στην Ελευσίνα και του είχε πει ότι σκόπευε να το στείλει στην Τουρκία για επισκευή διότι κοστίζει πιο φθηνά. Επειδή επρόκειτο να φύγει για τη Ρωσία τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πλοίο του στην Τουρκία για επισκευή. Δέχθηκε λόγω της οικογενειακής φιλίας που είχαν και πήγαν σε συμβολαιογράφο όπου του έκανε ειδικό πληρεξούσιο για να τον εκπροσωπεί ώστε το πλοίο του να φθάσει από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Από τότε δεν γνωρίζει τίποτε άλλο ούτε για το ναυάγιο ούτε για τον θάνατο του καπετάνιου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ