ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Χατζημάρκος από την Κάρπαθο: Τιμούμε τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να διεκδικήσουν την ελευθερία του τόπου τους και κρατάμε την παρακαταθήκη τους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Στην Κάρ­πα­θο πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν εκ­δη­λώ­σεις για την επέ­τειο της 5ης Οκτω­βρί­ου, πα­ρου­σία του Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας, Κων­στα­ντί­νου Τα­σού­λα.
  • Ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος, τό­νι­σε τη ση­μα­σία της ημέ­ρας ως ημέ­ρας μνή­μης και τιμής.
  • Η εκ­δή­λω­ση ανα­γνώ­ρι­σε το θάρ­ρος των αν­θρώ­πων που διεκ­δί­κη­σαν την ελευ­θε­ρία του τόπου τους και τη ση­μα­σία της πα­ρα­κα­τα­θή­κης τους για τις επό­με­νες γε­νιές.
  • Ο Χα­τζη­μάρ­κος ευ­χή­θη­κε χρό­νια πολλά στην Κάρ­πα­θο και στους Καρ­πά­θιους, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τη συλ­λο­γι­κή ευ­θύ­νη για τη δια­τή­ρη­ση της ιστο­ρί­ας.

Στις εκ­δη­λώ­σεις που έγι­ναν σή­με­ρα στην Κάρ­πα­θο στα πλαί­σια της επε­τεί­ου της 5ης Οκτω­βρί­ου πα­ρου­σία του Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας Κων­στα­ντί­νου Τα­σού­λα,   ανα­φέ­ρε­ται με ανάρ­τη­ση του  στα μέσα κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου και πρό­ε­δρος της ΕΝΠΕ  κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

«Τι­μού­με τους αν­θρώ­πους που είχαν το θάρ­ρος να διεκ­δι­κή­σουν την ελευ­θε­ρία του τόπου τους. Κρα­τά­με ζω­ντα­νή την πα­ρα­κα­τα­θή­κη τους και τη με­τα­φέ­ρου­με στις επό­με­νες γε­νιές, με ευ­γνω­μο­σύ­νη και με επί­γνω­ση της δικής μας ευ­θύ­νης.Χρό­νια πολλά στην Κάρ­πα­θο και στους Καρ­πά­θιους, όπου κι αν βρί­σκο­νται», ανα­φέ­ρει

Η ανάρ­τη­ση του κ. Γιώρ­γου Χα­τζη­μάρ­κου ανα­λυ­τι­κα:

Στην Κάρ­πα­θο, η 5η Οκτω­βρί­ου είναι ημέρα μνή­μης, τιμής και πε­ρη­φά­νιας.

Σή­με­ρα, συμ­με­τεί­χα στις εορ­τα­στι­κές εκ­δη­λώ­σεις για την επέ­τειο της 5ης Οκτω­βρί­ου 1944, με την ιδιαί­τε­ρη τιμή να έχου­με κοντά μας την Α.Ε. τον Πρό­ε­δρο της Δη­μο­κρα­τί­ας, Κων­στα­ντί­νο Τα­σού­λα.

Η πα­ρου­σία του προ­σέ­δω­σε ξε­χω­ρι­στή βα­ρύ­τη­τα σε μια ημέρα βαθιά χα­ραγ­μέ­νη στην καρ­διά των Καρ­πα­θί­ων.

Τι­μού­με τους αν­θρώ­πους που είχαν το θάρ­ρος να διεκ­δι­κή­σουν την ελευ­θε­ρία του τόπου τους. Κρα­τά­με ζω­ντα­νή την πα­ρα­κα­τα­θή­κη τους και τη με­τα­φέ­ρου­με στις επό­με­νες γε­νιές, με ευ­γνω­μο­σύ­νη και με επί­γνω­ση της δικής μας ευ­θύ­νης.

Χρό­νια πολλά στην Κάρ­πα­θο και στους Καρ­πά­θιους, όπου κι αν βρί­σκο­νται

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.