ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρισμός: Οριακή πτώση στις κρατήσεις για Ελλάδα το Μάρτιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Με αρνη­τικό πρόσημο, έστω και οριακά, κλείνει ο Μάρτιος ως προς τις κρα­τή­σεις για τη χώρα μας, με το προ­σφυ­γικό και την αβε­βαιό­τητα λόγω του θέματος της αξιο­λό­γη­σης να παρα­μέ­νουν τα δύο μεγάλα αγκάθια.

Με ένα tweet λίγο νωρί­τερα ο Ανδρέας Ανδρε­ά­δης, πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων δίνει το «στίγμα», με βάση τα επίσημα στοι­χεία της Amadeus. Η πτώση για την Ελλάδα στο τέλος Μαρτίου, δια­μορ­φώ­νε­ται στο 1% σε σύγκριση με το αντί­στοιχο διά­στημα πέρυσι, ενώ στη Δυτική Μεσό­γειο, την Ισπανία το πρόσημο παρα­μέ­νει θετικό με ένα +4% σε σύγκριση με τον περυ­σινό Μάρτιο. Χαρα­κτη­ρι­στική είναι η «βουτιά» -κυριολεκτικά- των κρα­τή­σεων, αμέσως μετά το χτύπημα στις Βρυ­ξέλ­λες, ωστόσο, η πτώση εξο­μα­λύ­νε­ται τις επό­με­νες ημέρες έως το τέλος του μήνα.

Σημα­ντική άνοδο σε σχέση με τον περυ­σινό Μάρτιο σημειώ­νει η Κύπρος, ενώ μεγάλη χαμένη, λόγω τρο­μο­κρα­τίας, παρα­μέ­νει η Τουρκία με ένα ποσοστό πτώσης σε σύγκριση με πέρυσι της τάξεως του 30%.

kratiseis March

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.