Τοπικές Ειδήσεις

Παραιτήθηκαν τρεις ιατροί από την Παιδιατρική Κλινική!

Μείζον θέμα με ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες, αν δεν εξευρεθεί άμεσα λύση έχει προκληθεί στην λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου μετά την παραίτηση τριών ιατρών, ενός με βαθμό επιμελητή Α’ και δύο με βαθμό επιμελητή Β’.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αυξάνονται γεωμετρικά λόγω της αύξησης των περιθαλπόμενων λόγω και του τουρισμού, η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου θα λειτουργεί με δύο επιμελητές ενώ σύντομα και συγκεκριμένα έως το τέλος του έτους αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί και η διευθύντρια της κλινικής.
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας αυξάνοντας την ηλικία των παιδιών που δύνανται να νοσηλευτούν στις παιδιατρικές κλινικές από 14 στα 16 έτη έχει επιβαρύνει περαιτέρω την λειτουργία τους χωρίς να μεριμνήσει για την στελέχωσή τους.
Τονίζεται μάλιστα ότι το οργανόγραμμα προβλέπει 5 θέσεις επιμελητών στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και συγκεκριμένα 3 θέσεις ιατρών για όλα τα περιστατικά και δύο για τα νεογνά.
Σημειώνεται ότι οι δύο ιατροί, που έχουν απομείνει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες των εξωτερικών ιατρείων πέραν της παιδιατρικής αλλά και τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας και εξέτασης φιλοξενούμενων παιδιών από άλλες χώρες.
Η έλλειψη ιατρών, η απίστευτη γραφειοκρατία στις διαδικασίες αναπλήρωσης των κενών θέσεων, η έξαρση των εποχικών ιώσεων και η εξάντληση του εναπομείναντος ιατρικού προσωπικού δημιουργεί ένα μίγμα που σε καμία περίπτωση δεν κάνει το νοσοκομείο μας ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής.
Το θέμα εξετάζει ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, που αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση της διοικήτριας του νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ, αφενός για να επισπευστούν οι διαδικασίες για την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμους ιατρούς και αφετέρου την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό με παιδιάτρους άλλων νοσοκομείων για να μπορεί η παιδιατρική κλινική να παραμείνει σε λειτουργία όλο το 24ωρο.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση στην «δημοκρατική»:
«Την έντονη αγωνία του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου για τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου. Λειτουργεί με 3 ιατρούς που εργάζονται νυχθημερόν βιώνοντας καθημερινά μια άνευ προηγουμένου τραγική κατάσταση, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές αυτών και των παιδιών.
Αν δεν δοθεί άμεσα λύση με αποσπάσεις παιδιάτρων και επείγουσα προκήρυξη μόνιμων θέσεων, η Παιδιατρική κλινική οδεύει σε κλείσιμο, θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον παιδικό πληθυσμό του νησιού.
Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι η διοίκηση του Νοσοκομείου, η ηγεσία της 2η Υ.ΠΕ και του Υπουργείου Υγείας»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου