Συνεντεύξεις

Hσαΐας Παπαϊωάννου: «Η ενεργή συμμετοχή και παρουσία των νέων στις κρίσιμες αποφάσεις είναι επιβεβλημένη»

Ο κ. Ησαΐας Παπαϊωάννου, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1986 είναι υιός του Ιωάννη Παπαϊωάννου, Δικηγόρου, και της Χριστίνας Παπακυριακού, Οδοντιάτρου. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Στερεάς Ελλάδος τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης και Queen Mary University of London τμήματος Νομικής. Ασκεί Δικηγορία με ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς Αστικού και Εμπορικού Δικαίου.
Διετέλεσε εκπρόσωπος Φοιτητών Διοικούσας Επιτροπής στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων (H.A.R.S), συνεργάτης του οικονομικού περιοδικού Regional Science Inquiry, του περιοδικού Επιθεώρηση Αποκέντρωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, και Διεθνής Πρέσβης Ελλήνων Φοιτητών του Queen Mary University of London. Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, είναι υποψήφιος στο πλευρό του κ. Αντώνη Καμπουράκη με την παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο». Σήμερα, μιλάει στην «δημοκρατική» για την απόφασή του να πολιτευτεί, για την επιλογή του να συμπορευτεί με τον κ. Καμπουράκη, για το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και κυρίως από την σημερινή δημοτική αρχή καθώς και για το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της επόμενης δημοτικής αρχής για την Ρόδο και τους πολίτες.
«Ξεκινάμε για μια Ρόδο που να λάμπει ξανά!» και όπως επισημαίνει θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Παπαϊωάννου, αποφασίσατε να πολιτευτείτε. Μιλήστε μας γι αυτή την απόφασή σας.
Καταρχήν ευχαριστώ κυρία Ντόκου για την πρωτοβουλία σας να γνωριστούμε καλύτερα.
Σε τοπικό επίπεδο δεν θεωρώ ότι η λέξη «πολιτική» και «πολιτευτής» αρμόζει. Πολιτική του τόπου για μένα είναι να πάει μπροστά ο τόπος. Θεωρώ αυτονόητο και καθήκον όλων μας να ασχολούμαστε ενεργά με τα κοινά στο πλαίσιο της καθημερινότητάς μας. Όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε κατ’ επανάληψη να μην γίνονται τα αυτονόητα και απορούμε. Όλοι ζητάμε υπερβάσεις, καινοτομίες, όραμα, ουσία και παρόλα αυτά δεν κάνουμε κάτι, εμμένουμε σε συζητήσεις ως αμέτοχοι κριτές και απλοί θεατές. Αφουγκραζόμενος και βλέποντας με ανησυχία την πορεία προς το μέλλον αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφιος πιστεύοντας πως πρέπει να απαιτήσω αυτά που μας αξίζουν ξεκινώντας από το να σταματήσω να μένω άπρακτος παρατηρητής. Η ενεργή συμμετοχή και παρουσία των νέων στις κρίσιμες αποφάσεις του τόπου μας αφορά και είναι επιβεβλημένη. Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η απόφαση ήταν εύκολη, αλλά ήταν υπεύθυνη.

• Γιατί με τον Αντώνη Καμπουράκη;
Συμπορεύομαι με τον Αντώνη Καμπουράκη γιατί έχουμε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον της Ρόδου και αυτό μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι ένας άνθρωπος που βγαίνει μπροστά με γνώμονα μόνο τη προσφορά τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που μπορεί να επηρεάσει και να καθορίσει καταστάσεις σε κεντρικό επίπεδο, να κάνει τις απαιτούμενες τομές για να πάει μπροστά ο τόπος χωρίς εκπτώσεις. Αναπολεί μια Ρόδο που έχαιρε κάποτε παγκόσμιας αναγνώρισης, μια Ρόδο με ουσία και ταλέντο, μια Ρόδο πρότυπο προς όλους και παράδειγμα προς μίμηση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, αυτό θέλουμε, ζητάμε και αξίζει να ζήσουμε. Αυτό πρεσβεύει καθολικά ο συνδυασμός Με Δύναμη για τη Ρόδο.

• Εκτιμάτε ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε ικανό έργο για το νησί και για τους πολίτες;
Το έργο το κρίνεις με βάση τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχεις. Δυστυχώς η παρούσα κατάσταση που βλέπουμε από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί είναι πολύ λίγη για μένα. Σέβομαι τις όποιες καλές προθέσεις της νυν και κάθε Δημοτικής Αρχής αλλά το αποτέλεσμα μετράει και κρίνεται. Δυστυχώς το αυτονόητο προβάλλεται ως έργο και κατόρθωμα και αυτό με θλίβει. Έργο για εμένα είναι να κάνεις την υπέρβαση και το όραμα πράξη. Έργο για εμένα είναι να είσαι παράδειγμα προς μίμηση και να ανταγωνίζεσαι με την πρωτοτυπία σου παγκόσμιους προορισμούς σε θέματα υποδομής, παροχών και ποιότητας ζωής.

• Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της επόμενης δημοτικής αρχής κατά την άποψή σας για την Ρόδο και τους πολίτες;
Ξεκινάμε για μια Ρόδο που να λάμπει ξανά! Προτεραιότητα για μένα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Θέματα που αφορούν στο κυκλοφοριακό, στην καθαριότητα, στις υποδομές, στο περιβάλλον πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Με επανασχεδιασμό, με εκσυγχρονισμό, με μέθοδο και σύστημα, με πρόγραμμα! Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα. Με Δύναμη, με μελέτη, οργανωμένα, όχι με παρεμβάσεις τελευταίας στιγμής για τα μάτια του κόσμου, όχι άλλα πασαλείμματα.
Μια εποχή ουσίας ξεκινά με ένα καθολικό rebranding του νησιού αλλά και της νοοτροπίας μας. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή τη προσπάθεια, ήρθε η ώρα να συμμετέχουμε όχι να απέχουμε, να σταματήσουμε να είμαστε αμέτοχοι κριτές και απλοί θεατές, να δώσουμε όλοι μαζί το “παρών” στο παρόν και στο μέλλον τόπου μας. Με Δύναμη για τη Ρόδο που μας αξίζει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου