Συνεντεύξεις

N. Kασέρης: «Γιατί απεφάσισα να είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές»

Ο Νεκτάριος Κασέρης είναι γιος του Γεώργιου Κασέρη από την Διμυλιά και της Φωτεινής Κασέρη το γένος Χατζηστεφάνου από τα Πλατάνια.
Είναι Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Τελείωσε με άριστα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει ειδικευθεί στην Διεθνή οικονομική των επιχειρήσεων (I.B.W.L.) στο Πανεπιστήμιο “Aalen” της Δυτικής Γερμανίας.
Είναι λογιστής φοροτεχνικός και δραστηριοποιείται στη Ρόδο ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι εκπαιδευτής ενηλίκων. Με διδακτικό έργο και εισηγήσεις σε Κ.Δ.Β.Μ. – Κ.Ε.Κ., της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, ΕΠΑ.Λ., κ.α. Παράλληλα Τυγχάνει Εκλεγμένο ιδρυτικό μέλος οργάνων διοίκησης της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου (ΕΛΦΕΕ Ρόδου) από ιδρύσεως της (2012) μέχρι σήμερα.
Κύριε Κασέρη, γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα για πρώτη φορά;
Ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου γιατί εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάζομαι και ζω. Χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι, κάτι καλό γίνεται. Ταυτόχρονα θλίβομαι όταν διαπιστώνω ότι, κάτι κακό συμβαίνει ή ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ως ενεργός πολίτης, αποφάσισα να διεκδικήσω τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ρόδου, έχοντας στην φαρέτρα μου μόνο τις ιδέες, τις προτάσεις και τον ενθουσιασμό ενός νέου ανθρώπου, για μια θέση προσφοράς, στον τόπο του.
• Ειδικότερα τι είναι αυτό που σας ώθησε να πάρετε την απόφαση αυτή;
Τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας. Όπως η δύσκολη καθημερινότητα του δημότη της Ρόδου, το οδικό δίκτυο, οι κοινότητες και τα χωριά που εγκαταλείφθηκαν, τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τουριστική Εκπαίδευση και ειδικότερα η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΣΤΕΡ, με αποτέλεσμα αυτό να μεταφέρεται στην γενικότερη τουριστική αγορά του νησιού μας, υποβαθμίζοντας το τουριστικό μας προϊόν και συνακόλουθα τον τόπο μας.
Έχοντας υπόψη μου ότι, στις 26 Οκτωβρίου 1956, με πρωτοβουλία του τότε δήμαρχου Ροδίων Πετρίδη Μιχαήλ, ξεκίνησε την λειτουργεία της η ΑΣΤΕ Ρόδου, εγκαθιδρύθηκε στην σκέψη μου ότι ο ρόλος του Δήμου Ρόδου είναι καθοριστικής σημασίας, για την τουριστική εκπαίδευση στον τόπο μας. Η λειτουργία της ΑΣΤΕΡ θα έπρεπε να ενδιέφερε τον κάθε ενεργό πολίτη της Ρόδου.
• Τι είναι αυτό που σας ώθησε να συμπορευτείτε με τον Στράτο Καρίκη;
Για το ήθος, την εντιμότητα και την εργατικότητά του. Στο πρόσωπό του βλέπω τα χαρακτηριστικά του ηγέτη. Είναι σεμνός, έμπειρος, δουλεύει με μεθοδικότητα, γνωρίζει πολύ καλά την τοπική πραγματικότητα. Είναι από τους ελάχιστους συμμετέχοντες στην πολιτική σκηνή του τόπου μας που αποδεδειγμένα συγκεντρώνεται στο πρόσωπό του η ευρύτερη αποδοχή ψηφοφόρων. Είναι ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί της τοπικής αυτοδιοίκησης και να συνεργαστεί με την περιφερειακή αρχή, για την ευημερία του νησιού μας.
Ξεκαθάρισε πως η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό χώρο. Δεν πρόκειται να υπηρετήσει κομματικές εντολές και σκοπιμότητες παρά μόνο τις ανάγκες, που ο ίδιος θα αφουγκράζεται, της Ρόδου μας.
• Ποιοι είναι οι στόχοι σας και τι επιδιώκετεμε την συμμετοχή σας στις εκλογές;
Προτεραιότητα μου είναι η ευημερία και η ποιότητα ζωής. Η Ρόδος είναι ένα ευλογημένο νησί, αξίζει μια καλύτερη και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, με ανθρώπινες γειτονιές και προσεγμένο περιβάλλον. Θέλω να αλλάξει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου, επενδύοντας στην μορφή αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού, στο τρίπτυχο μοντέλο τουρισμός, πολιτισμός, πρωτογενής παραγωγή.
Αξιοποίηση των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αλιευτικός, φυσιολατρικός, περιπατητικός, ΑΜΕΑ, κρουαζιέρας, κ.α. ), σπάζοντας το φράγμα της εποχικότητας, προσελκύοντας επισκέπτες υψηλού εισοδήματος. Η αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης του επισκέπτη, θα οδηγήσει σε υποχώρηση του «all inclusive» υπέρ της ανάπτυξης της επαφής του τουρίστα με τους κατοίκους του νησιού.
Στόχος μου είναι η δομή της ΑΣΤΕΡ να μετεξελιχθεί σε δομή εκπαίδευσης κατάρτισης και δια βίου μάθησης σε Ανώτατο Επίπεδο. Οι απόφοιτοί της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα των αποφοίτων του έκτου (6ου) επιπέδου του εθνικού πλαισίου προσόντων. Να υπάρχουν προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τουριστικών Σπουδών.
Να σημειωθεί ότι, στην προσπάθειά μας έχουμε συνοδοιπόρους τους ακαδημαϊκούς φορείς του τόπου μας. Την 07 Μαρτίου 2019 (Εθνική γιορτή, επέτειος ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα πατρίδα) 2019, εκδόθηκε η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Πρυτάνισσας Χρυσής Βιτσιλάκη, για ίδρυση «Τμήματος Σπουδών Φιλοξενίας, Αναψυχής και Εκδηλώσεων» με σκοπό την ένταξη της ΑΣΤΕΡ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

• Ποια είναι τα βασικά θέματα – προβλήματα με τα οποία πιστεύετε ότι πρέπει να καταπιαστείτε σε περίπτωση που εκλεγείτε;
Η επιχειρηματικότητα μαραζώνει στη Ρόδο, το ζούμε καθημερινά. Γενικά το αίσθημα που επικρατεί δεν είναι αισιόδοξο, για επιχειρηματική δράση. Έχει σβήσει το χαμόγελο από τα πρόσωπα των δημοτών.
Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να συμβάλω στην αειφόρο ανάπτυξη της Ρόδου μας. Με προτάσεις για καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, στα νέα επιχειρηματικά περιβαλλοντικά δεδομένα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την βιωσιμότητα των παραγωγικών δυνάμεων.
Εάν οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και ο επικεφαλής της παράταξής μας, μου εμπιστευτεί μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα το κάνω με μεγάλη τιμή, έχοντας στόχο την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση της οικονομίας, του τουριστικού μας προϊόντος και της ευημερίας του τόπου μας.
Με χαρά, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, να αντεπεξέρθω σε ό,τι μου ανατεθεί.

• Γιατί να ψηφίσει ο κόσμος την παράταξη της Νέας Μέρας με τον Στράτο Καρίκη και γιατί να ψηφίσει Νεκτάριο Κασέρη;
Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο αντιλήψεις. Η μια είναι η παλιά, αυτή που πιστεύει ότι όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται, αυτή που θέλει τον Δήμο Ρόδου ένα κλειστό κύκλωμα για λίγους, με ένα δήμαρχο απόμακρο που δεν ταυτίζεται με τους πολίτες και την κοινωνία. Η άλλη αντίληψη είναι η δική μας, αυτή που θέλει έναν Ανοιχτό και Δημοκρατικό Δήμο, με ένα δήμαρχο με ανθρώπινο πρόσωπο, προσιτό, κοντά στον πολίτη.
Η παράταξή μας γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία από απλούς συμπολίτες μας, της διπλανής πόρτας. Είναι καιρός να εμπιστευτούμε νέους Ανθρώπους, Ανθρώπους που δεν έχουν κομματικές δεσμεύσεις Ανθρώπους με ιδέες, λύσεις και θέληση.
Στην κοιτίδα του τουρισμού πρέπει επιτέλους να έχουμε υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακή τουριστική εκπαίδευση. Όραμά μου είναι να καμαρώσουμε τη Ρόδο που μας αξίζει. Τη Ρόδο της Ασφάλειας, της Ποιότητας, της Χαράς της Ελπίδας!
Φίλες και φίλοι, σας καλώ θερμά να στηρίξετε την προσπάθειά μας για μια νέα μέρα στον Δήμο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου