ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Το ζητούμενο παραμένει η ποιότητα των τουριστών»

Μαίρη Φώτη 2 λεπτά ανάγνωση

Ημέ­ρες κα­λο­και­ριού θυ­μί­ζει η πε­ρί­ο­δος που δια­νύ­ου­με, αφού οι πτή­σεις τσάρ­τερ δεν στα­μα­τούν να φέρ­νουν κόσμο στο νησί. Η συ­γκυ­ρία είναι ευ­νοϊ­κή για τον του­ρι­σμό λόγω του ό,τι φέτος συ­μπί­πτει το Πάσχα των Ορ­θό­δο­ξων, των Κα­θο­λι­κών και των Εβραί­ων.

Σύμ­φω­να με τον πρό­ε­δρο του Συλ­λό­γου Διευ­θυ­ντών Ξε­νο­δο­χεί­ων κ. Γιώρ­γο Μα­τσί­γκο που μί­λη­σε στην «δη­μο­κρα­τι­κή», η αυ­ξη­μέ­νη κί­νη­ση θα συ­νε­χι­στεί μέχρι και τις 18 του μηνός: «Αυτήν πε­ρί­ο­δο βρί­σκο­νται στην Ρόδο πολ­λοί επι­σκέ­πτες από το Ισ­ρα­ήλ, καθώς φέτος το Εβραϊ­κό Πάσχα, συ­μπί­πτει με το Ορ­θό­δο­ξο και το Κα­θο­λι­κό. Μέχρι το Πάσχα στη Ρόδο θα έχει πολύ κόσμο. Από τις 18 μέχρι και τις 28 του μηνός η κί­νη­ση θα πα­ρου­σιά­σει μια μικρή μεί­ω­ση, και από εκεί και πέρα μπαί­νου­με κα­νο­νι­κά στην του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο».

Όπως είπε ο πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Διευ­θυ­ντών Ξε­νο­δο­χεί­ων, όλα τα μη­νύ­μα­τα είναι εν­θαρ­ρυ­ντι­κά ωστό­σο δεν θα πρέ­πει να ανα­μέ­νε­ται δι­ψή­φιο πο­σο­στό αύ­ξη­σης, καθώς δεν υπάρ­χουν τέ­τοια πε­ρι­θώ­ρια.  «Από τις 27 του μηνός οι αφί­ξεις από την Ρωσία ξε­κι­νούν δυ­να­μι­κά και από το τέλος Απρι­λί­ου η κί­νη­ση θα ξε­κι­νή­σει στα­δια­κά να αυ­ξά­νε­ται. Η σεζόν, φαί­νε­ται ότι πη­γαί­νει καλά και τα μη­νύ­μα­τα είναι εν­θαρ­ρυ­ντι­κά. Η αύ­ξη­ση θα κυ­μαν­θεί σε μο­νο­ψή­φια πο­σο­στά, όπως προ­κύ­πτει από τα στοι­χεία που έχου­με στην διά­θε­σή μας. Δι­ψή­φια πο­σο­στά αύ­ξη­σης δεν θα έχου­με σε καμία πε­ρί­πτω­ση, διότι και πέ­ρυ­σι η πλη­ρό­τη­τα ήταν στο 100% κατά τους μήνες Ιού­νιο, Ιού­λιο, Αύ­γου­στο και Σε­πτέμ­βριο, όπως θα συμ­βεί και φέτος. Αντι­λαμ­βά­νε­σθε λοι­πόν, ότι δεν υπάρ­χουν πε­ρι­θώ­ρια για τε­ρά­στια πο­σο­στά αύ­ξη­σης, όπως είχα εξάλ­λου επι­ση­μά­νει από την αρχή», είπε ο κ. Μα­τσί­γκος, ανα­φέ­ρο­ντας πα­ράλ­λη­λα ότι το ζη­τού­με­νο είναι η ποιό­τη­τα των του­ρι­στών και όχι μόνον η αύ­ξη­ση των αφί­ξε­ων: «Το ζη­τού­με­νο πα­ρα­μέ­νει η ποιό­τη­τα των του­ρι­στών. Εκτι­μώ ότι ως προς αυτόν τον τομέα, φέτος ίσως να είναι κα­λύ­τε­ρα τα πράγ­μα­τα σε σχέση με πέ­ρυ­σι».

Επι­πλέ­ον, επι­σή­μα­νε ότι η χθε­σι­νή σύ­σκε­ψη που συ­γκά­λε­σε ο δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος για την νέα του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο, θα έπρε­πε ήδη να έχει γίνει από τον Φε­βρουά­ριο και το νησί να είναι ήδη έτοι­μο, αντί να υπάρ­χουν ακόμα εκ­κρε­μό­τη­τες με την κα­θα­ριό­τη­τα, τις πα­ρα­λί­ες και την εμ­φά­νι­ση του νη­σιού, στο άνοιγ­μα της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου.

«Αυτό που έχει ση­μα­σία είναι να κα­τα­φέ­ρου­με προ­ε­τοι­μά­σου­με το νησί. Θα ήταν κα­λύ­τε­ρο την επό­με­νη φορά η σύ­σκε­ψη να γίνει τέλη Φε­βρουα­ρί­ου, ώστε να υπάρ­χει αρ­κε­τός χρό­νος για την υλο­ποί­η­ση έστω και μέ­ρους των όσων συ­ζη­τιό­νται».

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.