ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων -Ασκηση με πραγματικά πυρά στο… Καστελόριζο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τουρκικά πλοία

Της Αλεξίας Τασούλη

Σε μια πρω­το­φανή προ­κλη­τική ενέρ­γεια προχωρά η Άγκυρα, η οποία φαί­νε­ται να κλι­μα­κώ­νει την επι­θε­τική ρητο­ρική της τόσο σε διπλω­μα­τικό όσο και σε στρα­τιω­τικό επίπεδο.

Σύμφωνα με απο­κλει­στι­κές πλη­ρο­φο­ρίες του Real.gr, για πρώτη φορά το τουρ­κικό πολε­μικό ναυτικό προ­α­ναγ­γέλ­λει ότι θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει άσκηση με πραγ­μα­τικά πυρά σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή όμως που εμπε­ριέ­χει την ελλη­νική επι­κρά­τεια και συγκε­κρι­μένα το Καστε­λό­ριζο.

Η NAVTEX δημο­σιεύ­τηκε χθες το βράδυ, προ­α­ναγ­γέλ­λο­ντας ότι η άσκηση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί αύριο, για μία ημέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών. Η Αθήνα απά­ντησε σήμερα με αντι -NAVTEX, δηλαδή έστειλε ναυτική οδηγία δηλώ­νο­ντας ότι η τουρ­κική NAVTEX είναι παρά­νομη. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες υπήρξαν ειση­γή­σεις να κληθεί στο ελλη­νικό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών ο πρέσβης της Τουρ­κίας.

Η τουρ­κική ΝΑVTEX εξεδόθη λίγες μόνο ώρες μετά τις νέες δηλώ­σεις του Ταγίπ Εντογάν ο οποίος μίλησε και πάλι για «τα σύνορα της καρδιάς μας» και τόνισε ότι «η Τουρκία είναι μεγα­λύ­τερη και δεν δύναται να φυλα­κι­στούμε σε 780.000 τετρα­γω­νικά χιλιό­με­τρα».

Πηγή:real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.