Ρεπορτάζ

Καταδικάστηκαν ξανά οι αμετανόητοι ζωοκλέφτες

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε δύο ημεδαπούς, αδελφούς, ηλικίας 46 και 35 ετών, που κρίθηκαν ένοχοι για ζωοκλοπή με αντικείμενο ζώα ευρισκόμενα σε ειδικό για τη φύλαξη τους περιφραγμένο χώρο τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.
Ο εγκαλών διατηρεί στην περιοχή «Τσαΐρι» στη Ρόδο περιφραγμένη μάντρα με πρόβατα, χοίρους, κουνέλια και κότες, μάντρα η οποία γειτνιάζει με υπόστεγο (σταύλο) το οποίο χρησιμοποιούν κατά καιρούς οι κατηγορούμενοι αδελφοί για τη φύλαξη δικών τους οικόσιτων ζώων, όπως ιδίως προβάτων και χοίρων.
Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, την 29η Μαρτίου 2019, κατόπιν μεταξύ τους συναπόφασης, εισήλθαν χωρίς την άδεια, στη μάντρα του μηνυτή και αφαίρεσαν από την κατοχή του τελευταίου 8 πρόβατα, τα οποία έφεραν χαρακτηριστικά κουδούνια, μοναδικά για την περιοχή της Ρόδου, τα οποία είχε φέρει από την Κρήτη ο ανωτέρω παθών σε προγενέστερο χρόνο.
Όμοιες ενέργειες είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι και σε προγενέστερες μη επακριβώς προσδιορισθείσες ημερομηνίες εντός των ετών 2017 και 2018, στο πλαίσιο των οποίων αφαίρεσαν παρανόμως από τον περιφραγμένο χώρο του παθόντος συνολικά σαράντα πρόβατα, τα οποία ιδιοποιήθηκαν ενσωματώνοντας τα στην περιουσία τους και αναμειγνύοντας τα στο δικό τους κοπάδι.
Κατόπιν σχετικής καταγγελίας του εγκαλούντος, διενεργήθηκε, εξάλλου, έρευνα από αστυνομικούς της Υ.Α Ρόδου, στο πλαίσιο της οποίας ανευρέθησαν στην κατοχή των κατηγορουμένων και δη εντός συρταριέρας ευρισκόμενης στο προαναφερθέν υπόστεγο συνολικά 40 κουδούνια των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν εκ των οποίων τα 14 ανήκαν στον εγκαλούντα, τα δε υπόλοιπα σε άγνωστους κατά την ανάκριση κτηνοτρόφους.
Οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο της απολογίας τους ενώπιον της Ανακρίτριας αρνήθηκαν την κατηγορία, ισχυριζόμενοι ότι οι κατηγορίες που τους επιρρίπτει ο εγκαλων οφείλονται στην πρόθεση του τελευταίου να τους εκδικηθεί εξαιτίας διένεξης τους επ’αφορμή βόσκησης των προβάτων τους σε χώρο ιδιοκτησίας του και ότι είχε χάσει τα ζώα του και ότι ο ίδιος τον βοήθησε να τα αναζητήσει, χωρίς όμως επιτυχία. Αμφότεροι ισχυρίζονται εξάλλου, ότι τα κουδούνια που ανευρέθησαν στην κατοχή τους εντός συρταριέρας τα είχε αγοράσει ο πατέρας τους από τον εγκαλούντα προ δέκα ή δεκαπέντε ετών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου