Υπό… στενό μαρκάρισμα βρίσκεται στο τελευταίο διάστημα ο κ. Μανώλης Γλυνός, προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δημοκρατικής», στον κ. Μ. Γλυνό ασκούνται πιέσεις τόσο από τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλλαγής όσο και από τοπικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και από διαφορετικούς κομματικούς χώρους, για να κατέλθει στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Μάιο του 2019, ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όνομα του κ. Μανώλη Γλυνού, ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα οποία κατατέθηκαν από την Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ», ο ίδιος έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση και δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος βουλευτής, ακόμα κι αν του προταθεί από τα κεντρικά του ΚΙΝ.ΑΛ.
Σε επικοινωνία της «δ» με τον κ. Μανώλη Γλυνό, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως του ασκούνται πιέσεις για να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε τιμητική, ωστόσο αρκέστηκε να δηλώσει πως θα ανακοινώσει την οριστική του απόφαση στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Πάντως, το όνομα του Μανώλη Γλυνού, που παίζει δυνατά τις τελευταίες ημέρες για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ωστόσο ο ίδιος παραπέμπει στον Σεπτέμβριο για τις επίσημες ανακοινώσεις.
Ο Μ. Γλυνός έχει 20ετή θητεία στον Δήμο Ροδίων και τον Δήμο Ρόδου και έχει εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και στις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, έχοντας μεγάλη αποδοχή στην τοπική κοινωνία.
Διετέλεσε επί 10ετία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (εκ των οποίων τέσσερα στον Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου) και έξι έτη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.
Εχει διατελέσει ακόμη πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και υπήρξε πρωτεργάτης για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, της δομής Βοήθεια στο Σπίτι, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ενώ μετέχει στη διοίκηση του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης και του «Διαγόρα».
Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Αγίου Στεφάνου στο χρονικό διάστημα 1987 – 1988, μέλος του Δ.Σ. αντιπρόεδρος του Βενετοκλείου κλειστού γυμναστηρίου, αντιπρόεδρος του Χαραλάμπειου γηροκομείου και πρόεδρος των Προσχολικών Κέντρων. Υπήρξε επίσης αναπληρωτής πρόεδρος στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και πρόεδρος στις Αστικές Εταιρείες, Πρόληψης Κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Κοινωνικής Φροντίδας του Δ. Ροδίων.
Είναι παντρεμένος με τη Θέτιδα Γεωργίου Χιωτάκη και έχει μία κόρη και ένα γιο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ