Ειδήσεις

Δ. Βίτσας: Σειρά των εταίρων να ανταποκριθούν

Για τις διαπραγματεύσεις, τις κόκκινες γραμμές και τα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση μίλησε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής Β΄Αθηνών Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δήμο Εμμανουήλ Παππά έπειτα από πρόσκληση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ του εν λόγω δήμου.

«Πρόκειται περί μιας διαπραγμάτευσης η οποία θα έχει τέλος, όταν έχει τέλος. Δεν είναι θέμα τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη. Η κοινωνία θέλει μία συμφωνία κατά πώς είναι η ανάγκη της και κατά πώς τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της Δευτέρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 20 Φεβρουαρίου υπογράψαμε ως κυβέρνηση μια συμφωνία, το μέρος από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης έχει πλήρως γίνει πράξη. Θεωρώ ότι αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία είναι οι εταίροι μας , οπότε είναι η σειρά τους να ανταποκριθούν».

Ο Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και στα σημεία του προγράμματος που έχουν δρομολογηθεί, επισημαίνοντας ότι «ΕΝΦΙΑ ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναδεί».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές . Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, βαθιά κόκκινες. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα ξεκινήσει με διάφορες διαδικασίες. ΕΝΦΙΑ ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναδεί», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Βίτσας, που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια, αναφέρθηκε και στον ρόλο της Επιτροπής, ενώ επεσήμανε πως όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν

«Στις 14 Μαΐου, η Εξεταστική Επιτροπή θα ξεκινήσει να λύσει διαχρονικά ζητήματα και συγχρόνως θα συγκροτήσει των κατάλογο των μαρτύρων. Ο στόχος μας είναι, πάνω στην πραγματικότητα να βρούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι λυτρωτική. Στον βαθμό που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες θα τις αποδώσουμε και στον βαθμό που υπάρχουν οποιουσδήποτε ευθύνες θα ακολουθήσουν τον δρόμο τους», είπε.

in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου