Ατάκτως Ερριμμένα

Πως την θέλουμε;

Ξανά ακούγονται φωνές δεξιά αριστερά, να ρωτούν, εάν θέλουμε, η Μεσαιωνική Πόλη να γίνει ησυχαστήριο, να κατεβάσουμε ρολά, να μην μπορεί ο επισκέπτης να διασκεδάζει, ο οποίος έρχεται εδώ γι’ αυτόν τον λόγο.

Αναλόγως βέβαια πως εννοεί κάποιος την διασκέδαση, σε ένα Μνημείο όπως είναι η Παλιά Πόλη. Κάτι σαν εμποροπανήγυρη και υπαίθριο κλάμπ ας πούμε;

Ανάλογα, με το εάν πιστεύουν κάποιοι πως οι επισκέπτες της Μεσαιωνικής Πόλης την κατακλύζουν, μόνο,  με σκοπό να γεμίσουν-διασκεδάσουν σε 3-4 νυχτερινά μαγαζιά.

Ανάλογα, με το εάν πιστεύουν  ότι νεκρώνει ένα Πολιτιστικό Μνημείο, γιατί σέβεσαι τον χαρακτήρα του και δεν το αλλοιώνεις με χοροπηδηχτάδικα, περισσότερο απ’ ότι έχει αλλοιωθεί.

Μπορούν μια χαρά να μεταφερθούν έξω από την Μεσαιωνική Πόλη και μέσα α’ αυτήν, να μείνουν όσα μπορούν να συμβαδίσουν με τον χαρακτήρα της, να τον αναδείξουν, να σεβαστούν νόμους, ποιότητα, αισθητική και κατοίκους.

Και την συζήτηση, τι θέλουμε να την κάνουμε την Παλιά Πόλη, δεν την αρχίζουμε ανάποδα. Από το εάν θα λείψει από τους επισκέπτες το υπαίθριο νυχτερινό κέντρο. Λες και δεν φτάνει το ολοήμερο παζάρι με τις πετσέτες απλωμένες ολούθε και τους κράχτες ως κερασάκι στην τούρτα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου