Τοπικές Ειδήσεις

Δύο Αρχαγγελίτες εντέλλονται να πληρώσουν οφειλόμενα από το έτος 2011 μισθώματα στην ΔΕΡΜ ΑΕ

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, έγινε δεκτή η αγωγή που άσκησε η ανώνυμη δημοτική επιχείρηση «Δ.Ε.Ρ. Μ.Α.Ε.» κατά δύο κατοίκων Αρχαγγέλου, που ερημοδικάστηκαν.
Κατόπιν δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού και δυνάμει του από 1 Ιουλίου 2011 ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης η δημοτική επιχείρηση, υπεκμίσθωσε και παρέδωσε στον πρώτο εναγόμενο έναν παραλιακό χώρο, ευρισκόμενο επί της παραλίας «Τσαμπίκα», για δεκαοκτώ μήνες, ήτοι έως και 31-12-2012, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για την άσκηση επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων προς τους λουόμενους.
Το καταβαλλόμενο μίσθωμα συνολικά για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης συμφωνήθηκε στο ποσό των 20.000 ευρώ, καταβαλλόμενο τμηματικά και ειδικότερα ποσό 5.000 ευρώ ως προκαταβολή, ποσό 5.000 ευρώ ως πρώτη δόση καταβλητέα έως την 31 Αυγούστου 2011, ποσό 5.000 ευρώ ως δεύτερη δόση καταβλητέα έως την 30 Ιουνίου 2012 και ποσό 5.000 ευρώ ως τρίτη δόση καταβλητέα έως την 31 Αυγούστου 2012.
Την τήρηση των όρων της παραπάνω σύμβασης μίσθωσης εγγυήθηκε ως εκ τρίτου συμβαλλόμενος εγγυητής ο δεύτερος εναγόμενος, ευθυνόμενος και ο ίδιος ως πρωτοφειλέτης, παραιτούμενος από την ένσταση διζήσεως.
Με βάση το ανωτέρω ιστορικό, η εταιρεία ζήτησε να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να της καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το συνολικό ποσό των 14.517,37 ευρώ για δεδουλευμένα μισθώματα, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση.
Ζητεί, δε περαιτέρω, να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στην πληρωμή των δικαστικών της εξόδων.
Το δικαστήριο υποχρεώνει τους εναγόμενους να καταβάλουν στην ενάγουσα αλληλεγγύως και εις ολόκληρόν έκαστος το ποσό 14.517,37 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου