Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ρόδο από τις 11 έως τις 17 Απριλίου 2016, διοργανώνουν από κοινού το παράρτημα ΑΧΕΠΑ Ρόδου, ο ΡΟΤΑ και ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου.
Για το θέμα αυτό έδωσαν χτες συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των τριών φορέων στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για την κοινωνική αυτή δράση.
Ο εκπρόσωπος του ΑΧΕΠΑ στην Ρόδο, πατέρας Χρυσόστομος, τόνισε πως το Παράρτημα του ΑΧΕΠΑ στην Ρόδο (αριθμός 33) έχει ξεκινήσει την δράση του από τον περασμένο Ιανουάριο: «Ένας από τους σοβαρούς άξονες δράσης του ΑΧΕΠΑ είναι ο εθελοντισμός. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε από κοινού μαζί με τον ΡΟΤΑ και τον Σύλλογο Αιμοδοτών να διοργανώσουμε μια εβδομάδα αιμοδοσίας στο νησί. Πιστεύουμε ότι με την βοήθεια και άλλων φορέων θα καταφέρουμε να επεκταθούμε και σε άλλους άξονες δράσης που θα αναδείξουν το νησί μας».
Από την πλευρά του ΡΟΤΑ, μίλησε ο εκπρόσωπός του κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο οποίος τόνισε πως «πρόκειται για μια μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ελπίζουμε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ποσότητες αίματος για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ρόδου», καλώντας τους πολίτες να ανταποκριθούν.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου κ. Νικολάου, αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται συνεχώς για την επάρκεια σε αίμα καθώς το Νοσοκομείο Ρόδου έχει πολλές ανάγκες που αυξάνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
«Θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και θα συμβάλουν προς τούτο αποφασιστικά».
Η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ρόδο θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 17 Απριλίου 2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, τις ακόλουθες ώρες:
Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 8.30-1.30 μεσημέρι
Τρίτη – Πέμπτη: 9-5 απόγευμα
Σάββατο: 10-1 μεσημέρι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22410-69444 και 22413-60112

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ