Τοπικές Ειδήσεις

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στη Pόδο

Δύο εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν για τη στέγαση του Mega εμβολιαστικού κέντρου της Ρόδου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “δ” έχουν βρεθεί δύο κτήρια τα οποία πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και αναμένεται να επιλεγεί ένα από αυτά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς με την αμέριστη συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και δη του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου προωθεί τη λύση του Mega εμβολιαστικού κέντρου με σκοπό την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 στη Ρόδο. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, βρέθηκαν συνολικά 56 ακίνητα στη Ρόδο εκ των οποίων τα έξι κρίνονται κατάλληλα. Από τα έξι, τα επικρατέστερα είναι δύο και συγκεκριμένα το κλειστό γυμναστήριο των Καλυθιών και ιδιωτικό κέντρο εκδηλώσεων επί της λεωφόρου Ανατολικών Ακτών-Αεροδρομίου.
Ήδη συντάσσονται οι μελέτες που έχουν να κάνουν με τον κλιματισμό των κτηρίων και τη δυνατότητα φιλοξενίας ψυγείων, όπου θα φυλάσσονται οι δόσεις των εμβολίων. Είναι θέμα ημερών μέχρι να γίνει η τελική επιλογή του κτηρίου και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση και τη λειτουργία του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη Ρόδο έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότεροι από 26.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα. Οι ρυθμοί των εμβολιασμών μπορεί να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών γραμμών (850 ημερησίως από 500-600 μέχρι πρόσφατα). Παρόλα αυτά, η Ρόδος εξακολουθεί να βρίσκεται στις…τελευταίες θέσεις όσον αφορά στον αριθμό των εμβολιασμών, κάτω ακόμη και από μικρές επαρχιακές πόλεις με σαφώς λιγότερο πληθυσμό.
Και καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα ανοίγει ο Τουρισμός και η Ρόδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους ξένους επισκέπτες, η ανάγκη για την αύξηση των εμβολιασμών καθίσταται επιτακτική. Στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργούν έως και 15 εμβολιαστικές γραμμές καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, οπότε οι ρυθμοί αναμένεται να ανέβουν άρδην!
Στο μεταξύ, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των πολιτών της Ρόδου και ιδιαίτερα όλων όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, να συμμετέχουν στην εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς συναισθάνοται όλοι την ανάγκη να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού για να επιτευχθεί η αναγκαία “ανοσία”. Οι ελάχιστες εμβολιαστικές γραμμές σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα κυρίως “διαχειριστικής φύσεως” επιβράδυναν την πορεία των εμβολιασμών. Τα ραντεβού ήταν δυσεύρετα έως ανύπαρκτα με αποτέλεσμα να απογοητεύονται και να δυσανασχετούν οι πολίτες.
Προωθώντας τη λύση της λειτουργίας ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου, στα πρότυπα αντίστοιχων κέντρων που λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέτουν ως στόχο την άμεση επιτάχυνση των εμβολιασμών στο νησί της Ρόδου.

Γ. Χατζημάρκος: Ανοίγουν εμβολιαστικά κέντρα σε Ρόδο, Κω και Πάρο
Νέες εμβολιαστικές γραμμές σε Ρόδο και Κω και Πάρο ανακοίνωσε ότι ανοίγουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας στον Alpha 98,9 και στην εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.
«Άνοιξε η πλατφόρμα και δέχεται εμβολιαστικά κέντρα, σωστά έγινε γιατί πρέπει να αυξήσουμε τις γραμμές εμβολιασμών σε όλη την Ελλάδα και όλα τα νησιά . Όλα τα σχέδια είναι στο στάδιο της εκτίμησης των δυσκολιών και άρσεις των εμποδίων. Ώστε από την επόμενη βδομάδα να ανοίξουμε στη Ρόδο Μέγα εμβολιαστικό κέντρο, στην Κω, στην Πάρο» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.
Νωρίτερα επισήμανε: «Είναι διαφορετικά τα ζητήματα από νησί σε νησί. Ξεκίνησε όμως το μεγάλο έργο των εμβολιασμών. Ξεκίνησε με τα μικρά νησιά και οργανώθηκαν μετά και τα μεγαλύτερα νησιά» είπε.
«Μόνο σε ένα νησί είμαστε κάτω απ τον μέσο όρο της Ελλάδας το οποίο είναι η Ρόδος και επεξεργαζόμαστε τις λύσεις για να επιταχύνουμε με πάρα πολύ ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης τους εμβολιασμούς. Θέλουμε να έχουμε το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων κατοίκων και εργαζομένων σε όλο το φάσμα» είπε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου