Δράσεις για την προώθηση των ελληνικών προορισμών και του βιώσιμου τουρισμού μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EDEN (Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας), ήταν το θέμα που τέθηκε στην συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού,Έλενα Κουντουρά με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου στο Υπουργείο.

Η κ. Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης με σημαντική προσφορά στην παγκόσμια προβολή της χώρας και με ενεργό συνεισφορά στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, επελέγη ως Εθνική Πρέσβειρα στο πρόγραμμα EDEN, για την προβολή των βραβευμένων ελληνικών προορισμών τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, οι εθνικοί πρέσβεις EDEN, καλούνται να προωθήσουν το μήνυμα: «Η Ευρώπη είναι γεμάτη από κρυμμένους θησαυρούς που αξίζει να ανακαλυφθούν» καθώς και να προάγουν την ιδέα ενός υγιούς, οικολογικά φιλικού και βιώσιμου τουρισμού και τρόπου ζωής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη ανεπτυγμένων που εξελίσσονται  τουριστικά, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ