Το ΝΑΤΟ στέλνει πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και μειώνει τις δυνάμεις του στο Αιγαίο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Militaire.gr.

Η ΕΕ για την οποία έχουμε φτύσει αίμα, έχουμε χύσει δάκρυα και μέχρι και συλλαλητήρια έκαναν συμπολίτες μας με το σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”, που είναι; Ανοιχτά της Λιβύης θα επαναλάβουμε αναμένοντας πότε θα αυξηθούν οι ροές προσφύγων από τη Λιβύη! Κι επειδή φαίνεται ότι έχουν σίγουρες πληροφορίες για αυτό αυξάνουν τη ναυτική τους δύναμη με ακόμα τρία πολεμικά πλοία από την Ιρλανδία.

Την Πέμπτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δέχθηκε στο γραφείο του τον Έλληνα πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μ.Κωσταράκο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Γιούνκερ έχει ζητήσει από τον Κωσταράκο να του ετοιμάσει μια εισήγηση για την δημιουργία ενός μηχανισμού που θα ενεργοποιείται σε γεγονότα όπως αυτά των Βρυξελλών. Δεν έχει σχέση με τον Ευρωστρατό για τον οποίο δεν υπάρχουν νέα. Είναι άλλο πράγμα αυτό που ζητά ο Γιούνκερ. Η ουσία όμως είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΕ ζητά από τον Έλληνα πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής σχέδια και απόψεις. Που σημαίνει ότι κι αυτός με τη σειρά του μπορεί να μιλήσει ,να κάνει προτάσεις και να καταθέσει σχέδια όχι μόνο για αυτά που του ζητούν αλλά για όσα θέματα θεωρεί ότι πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Το έχει κάνει; Έχει εξηγήσει ότι δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται πρόθυμη η ΕΕ να αυξήσει τις δυνάμεις της σε περιοχές που επί του παρόντος δεν έχουν θέμα και να αφήνει τελείως “γυμνό” το Αιγαίο;

Για να τοποθετήσουμε Έλληνα σε αυτή τη θέση δώσαμε προφανώς πολλά ως χώρα. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να κερδίσεις κάτι δίνεις, κάτι υπόσχεσαι, κάπου κάνεις πίσω για να εξασφαλίσεις τις ψήφους που χρειάζεσαι . Μας κόστισε και μας κοστίζει πολύ και οικονομικά αυτή η τοποθέτηση. Τόσο πολύ που και η “πολλοστή φορά δεξιά” αλλά και η “πρώτη δεύτερη φορά αριστερά” κυβέρνηση αρνούνται πεισματικά να ανακοινώσουν το κόστος.

Επί της ουσίας λοιπόν η τοποθέτηση Κωσταράκου ήταν και θέλουμε να πιστεύουμε επένδυση . Κι απο αυτή πρέπει  κάτι να βγάλουμε.

Συνεπώς είναι λογικό να ρωτάμε ξανά:

Έχει επικοινωνήσει κάποιος από την Αθήνα με τον Έλληνα πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ για να τους δώσει “εθνικές οδηγίες”; Κάποιος από το Μαξίμου; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος; Κάποιος τέλος πάντων.

Έχει προτείνει κάτι ο ίδιος στην Αθήνα;

Δεν χρειάζεται να μας πουν το περιεχόμενο των οδηγιών και των σχεδίων. Αρκεί να μας διαβεβαιώσουν ότι θυμούνται την επένδυση που κάναμε, μήπως και κερδίσουμε κάτι. Αν είναι να έχουμε Έλληνα σε αυτή τη θέση μόνο και μόνο για τα εθιμοτυπικά δεν αξίζει τον κόπο.

Πηγή: Militaire.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ