Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε η αγωγή Καρπάθιου που καταγγέλθηκε για τοκογλυφία

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε εις βάρος δύο κατοίκων Απερίου, ένας κάτοικος Καρπάθου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 241.200 ευρώ για βλάβες που υπέστη, υποστηρίζοντας ότι τον καταμήνυσαν ψευδώς και τον διέσυραν, εμφανίζοντάς τον ως τοκογλύφο.
Το δικαστήριο έκρινε την αγωγή απαράδεκτη καθώς στο ίδιο δικόγραφο σωρεύτηκαν αιτήματα για αποζημίωση τόσο από αδικοπραξία όσο και με τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο ενάγων, υποστηρίζει ότι οι εναγόμενοι τον ενέπλεξαν σε μια απίστευτη περιπέτεια με την δικαιοσύνη, προκειμένου να μην του επιστρέψουν χρήματα, που δάνεισε προς διευκόλυνσή τους.
Όπως υποστηρίζει, ο πρώτος εναγόμενος, που ασκεί το επάγγελμα του αρτοποιού, όπως και ο ίδιος, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και εκείνος δέχτηκε να τον εξυπηρετήσει δανείζοντάς του 7.000 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2007 τα οποία και του επέστρεψε.
Στην πορεία, όμως μαζί με τον αδελφό του και δεύτερο εναγόμενο, όπως υποστηρίζει, τον κατήγγειλαν ως τοκογλύφο για να μην του καταβάλουν 141.200 ευρώ, που τους δάνεισε.
Ισχυρίζεται ότι εξαιτίας υπερδανεισμού, στον οποίον προέβη ο πρώτος και προβλημάτων που αντιμετώπιζε του δάνεισε στην πορεία ακόμη 74.000 ευρώ τον Μάιο του 2007 και όταν δεν υπήρξαν συνεπείς στην αποπληρωμή της οφειλής συμφώνησαν να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό δανείου, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποδεικνύεται το νέο συνολικό ποσό και η αιτία της ενοχής (άτοκο δάνειο).
Και οι νέες τους συμφωνίες δεν τηρήθηκαν, όπως υποστηρίζει, με αποτέλεσμα να υπογράψουν και νέο συμφωνητικό αφού τους δάνεισε κι άλλα χρήματα.
Τον Ιούλιο του 2008, όταν εξέφρασε, όπως υποστηρίζει, για πρώτη φορά σοβαρές αμφιβολίες, περί του εάν ο εκδότης της επιταγής ύψους 141.200 ευρώ θα ήταν σε θέση να καλύψει το σύνολο της οφειλής, ο αδελφός του, έσπευσε να τον «καθησυχάσει» εκδίδοντας ο ίδιος τρεις συναλλαγματικές, συνολικού ύψους 75.000 ευρώ.
Υποστηρίζει ακόμη ότι εξέδωσαν σωρεία ακάλυπτων επιταγών και συναλλαγματικών, κατέστησαν αξιόγραφο άκυρο δια της δημιουργίας επ’ αυτού διαγραφών και μουτζούρων και τον καταμήνυσαν ψευδώς δήθεν για την τέλεση του εγκλήματος της τοκογλυφίας σε χρόνο, κατά τον οποίον βρισκόταν εκτός Ελλάδος και αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει για την οικονομική του αφαίμαξη, εμπλέκοντας τον σε μία χρόνια και άκρως ψυχοφθόρα ποινική διαδικασία, διασύροντας και διαπομπεύοντας τον στην μικρή κοινωνία της Καρπάθου δια της διαρκούς παρουσίας της υποθέσεως στην επικαιρότητα του τοπικού τύπου και προξενώντας του τεράστιο ψυχικό άλγος και σοβαρότατη ηθική βλάβη.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Διακονής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου