Απορρίφθηκε χθες ως ανυποστήρικτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η έφεση που άσκησε ένας κάτοικος της Χαλκίδας κατά αποφάσεως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης σε Ανακρίτρια Υπηρεσίας.
Χθες ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στην δίκη, ενώ η σύντροφός του υπέβαλε αίτημα αναβολής, που δεν έγινε δεκτό.
Το πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε κάνει δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου του κ. Σπύρου Ζούμπου, για έλλειψη καταλογισμού, λόγω διατάραξης των νοητικών λειτουργιών του.
Είχαν προσκομιστεί συγκεκριμένα στο δικαστήριο ιατρική πραγματογνωμοσύνη από την οποία προκύπτει ότι πάσχει από ψυχική νόσο, απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας με την οποία τίθεται υπό δικαστική συμπαράσταση της συζύγου του, ως και ιατρικές συνταγές από τις οποίες προκύπτει ότι λαμβάνει ειδική αγωγή.
Τόσο ο ίδιος, απολογούμενος, όσο και ο συνήγορος υπεράσπισής του, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι η ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση, όταν οδηγήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Υπηρεσίας, για να λάβει προθεσμία ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση σωματεμπορίας, ήταν βεβαρημένη και επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν πιέστηκε για να αποκαλύψει τα πλήρη στοιχεία ενός Ρωσοπόντιου, ονόματι «Γιώργου».
Ο ίδιος διατείνεται ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου και ότι όταν δεν επετράπη στον συνήγορο υπεράσπισης συγκατηγορούμενού του να είναι παρών, όταν προσήχθη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, «θόλωσε».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα και με κατάθεση δικαστικού υπαλλήλου, ο 52χρονος όταν οδηγήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας, για να λάβει προθεσμία, δημιουργήθηκε επεισόδιο και σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν σήκωσε απειλητικά το χέρι του εναντίον της δικαστικής λειτουργού.
Ο 52χρονος, έχει κριθεί την 21η Αυγούστου 2015 μετά την απολογία του για τα αδικήματα της σωματεμπορίας και του βιασμού μιας 22χρονης Ρωσίδας, προσωρινά κρατούμενος.
Η συγκεκριμένη δίκη εκκρεμεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου μετά από αναβολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ