Τοπικές Ειδήσεις

Στο ακριτικό νησί της Χάλκης ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης – Eπίσκεψη υψηλού συμβολισμού

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ονοματοδοσία του νέου Νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου της Χάλκης συμπληρώνοντας πως ο εκλιπών ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας, με πλούσιο έργο και ταυτόχρονα ένας ευπατρίδης της πολιτικής. «Αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα μας συμβούλευε να κάνουμε ακριβώς αυτό το οποίο κάνουμε όλοι μας. Να φροντίζουμε την ατομική μας προστασία, να αναλαμβάνουμε οι ίδιοι την ευθύνη να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, να φοράμε τη μάσκα μας και σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος χθες το πρωί επισκέφθηκε το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε «ένας εκσυγχρονιστής, οραματιστής πολιτικός που υπηρέτησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τον πολιτικό του χώρο, ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος μπορούσε πάντα να κάνει μεγάλες συνθέσεις, να δει πέρα και έξω από τα στενά κομματικά όρια και να δει το ευρύτερο καλό της πατρίδας».
Ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του, φέρνοντας ως παράδειγμα αυτό του εκλιπόντος γιατρού και πολιτικού, τόνισε πως αποτελεί κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα η πρόσβαση κάθε πολίτη σε υπηρεσίες υγείας και κυρίως όλων όσοι διαβιούν σε μικρά νησιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα.


Σε δήλωσή του κατά την τελετή εγκαινίων ο Πρωθυπουργός ανέφερε:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα, εδώ, στη Χάλκη. Είμαι εδώ για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ένας βαθιά προσωπικός λόγος, για να τιμήσω με την παρουσία μου έναν σπουδαίο Δωδεκανήσιο, ένα σπουδαίο γιατρό, ένα σπουδαίο πολιτικό, ένα σπουδαίο άνθρωπο, ένα προσωπικό μου φίλο, τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Χαίρομαι που σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να δώσουμε το όνομά του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Χάλκης. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του. Που αγωνίστηκε ώστε κυρίως τα μικρά νησιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα. Ένας εκσυγχρονιστής, οραματιστής πολιτικός που υπηρέτησε το εθνικό σύστημα υγείας, τον πολιτικό του χώρο, ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος μπορούσε πάντα να κάνει μεγάλες συνθέσεις, να δει πέρα και έξω από τα στενά κομματικά όρια και να δει το ευρύτερο καλό της πατρίδας. Ο Δημήτρης έφυγε νωρίς, ένα από τα θύματα του κορονοϊού, νικήθηκε από την αρρώστια αυτή, αλλά πιστεύω ότι αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα μας συμβούλευε να κάνουμε ακριβώς αυτό το οποίο κάνουμε όλοι μας:
Να φροντίζουμε την ατομική μας προστασία, να αναλαμβάνουμε οι ίδιοι την ευθύνη να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, να φοράμε τη μάσκα μας και σε εξωτερικούς χώρους, όποτε δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις και είμαι σίγουρος ότι αυτές οι συμβουλές του θα εισακουστούν.
Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος και εμένα με φρόντισε ιατρικά και πάνω από όλα και πάνω από πολιτικός ήταν γιατρός. Και θυμάμαι μία πολύ ωραία αναφορά του σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι πρωθυπουργός ή φτωχός, η αντιμετώπιση του γιατρού πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Γιατί πάνω από όλα προηγείται η υγεία». Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και τη σύζυγο του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού προέβησαν στα αποκαλυπτήρια της επιγραφής του Νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου της Χάλκης και στην ονοματοδοσία του ως «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ». Στην τελετή εγκαινίων συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, βουλευτές της Περιφέρειας Δωδεκανήσου, ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα στελέχη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του νησιού, τα μέλη και οι φίλοι της οικογένειας του Δ. Κρεμαστινού μαζί με τους κατοίκους της Χάλκης.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Ρόδο επισκέφτηκε το νοσηλευτικό προσωπικό που πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ για τον COVID-19 στους χώρους του αερολιμένα, τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τους εργαζόμενους στο χώρο ευχαριστώντας τους για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν. «Είναι πάρα πολύ σημαντική η δουλειά η οποία γίνεται. Είμαστε η μόνη χώρα η οποία έχει ένα τόσο οργανωμένο σύστημα, με στοχευμένους ελέγχους στην Ευρώπη. Είναι και αυτό μία διαφήμιση για την πατρίδα μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε μια σύντομη στάση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Φάνες Ρόδου και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής.
Για την άφιξη του Πρωθυπουργού έγραψε χθες ο περιφειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος και τον υποδέχθηκε:
“Υποδεχόμαστε σήμερα στα Δωδεκάνησα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έκανε την Ελλάδα υπόδειγμα διεθνώς, κατά τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας. Στην πιο κρίσιμη καμπή στη μάχη ενάντια στον ιό και στην πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία του τουρισμού των νησιών μας, δεν είμαστε μόνοι. Ο Πρωθυπουργός, οι δομές της Πολιτείας, κεντρική και τοπική διοίκηση, εργαζόμαστε συντεταγμένα για να επιτύχουμε την ισορροπία ζωής και οικονομικής ανάπτυξης, την ισορροπία της Δημόσιας Υγείας και του Τουρισμού.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας από τη Ρόδο και τη Χάλκη μεταφέρει το μήνυμα ότι μαζί με την κοινωνία μπορούμε να βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη.”
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 8 το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση εργασίας με τους τοπικούς φορείς κατά την οποίαν θα τεθούν θέματα τουρισμού.

Στο αεροδρόμιο Ρόδου

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μανιά και τη μητέρα της 9χρονης που είχε λιποθυμήσει, από την πείνα.

Τα εύσημα για το κοινωνικό έργο που επιτελει στη Ρόδο απένειμε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγία Σοφία», κ. Σοφία Μανιά, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο αεροδρόμιο.
Ο πρωθυπουργός, ζήτησε να συναντήσει την μητέρα, το κοριτσάκι της οποίας είχε λιποθυμήσει μέσα σε έναν φούρνο από την πείνα- θέμα το οποίο ανέδειξε η «δ»- και την κ. Σοφία Μανιά, η οποία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μονογονεϊκής οικογένειας.
Η κ. Σοφία Μανιά, η μητέρα που πλέον έχει βρει εργασία και το ανήλικο κοριτσάκι της, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος ζήτησε, λίγο πριν αναχωρήσει για το νησί της Χάλκης.
Η πρόεδρος του Συλλόγου, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του και τον ενημέρωσε για το πολύπλευρο έργο που εδώ και χρόνια επιτελείται, αποκλειστικά χάρις σε εθελοντές και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και της ανεργίας που έχει προσλάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη την κ. Σοφία Μανιά για το έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας αδύναμους συμπολίτες μας και για όσα έκανε για την οικογένεια της ανήλικης και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της και θα της παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει τους αδύναμους Ρόδιους.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση με την μητέρα της 9χρονης για την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε όταν λιποθύμησε η κόρη της αλλά και για τη στήριξη που είχε από τον κόσμο, όπως επίσης και για την νέα αρχή που έκανε στη ζωή της, με την εύρεση νέας εργασίας που της εξασφαλίζει σταθερό μισθό για όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης, χάρισε δύο τάμπλετ στην οικογένεια, ένα για την 9χρονη και ένα για την δίδυμη αδελφή της.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου