Τοπικές Ειδήσεις

Ενα μικρό λαθάκι Γερμανών στέρησε τις διακοπές τους στη Ρόδο!

Eνα μικρό λάθος στη φόρμα PLF (Passenger Locator Form) και η υπερβάλλουσα αυστηρότητα του τουρ οπερέιτορ, κόστισε σε τριμελή οικογένεια από τη Γερμανία τις θερινές της διακοπές στη Ρόδο. Αυτές τις ημέρες η οικογένεια Pater θα βρισκόταν στη Ρόδο, αναγκάστηκε όμως να παραμείνει στη Γερμανία, χάνοντας ένα πακέτο διακοπών αξίας 3000 ευρώ, σύμφωνα με το RTL.DE!

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του γερμανικού μιντιακού δικτύου, η οικογένεια συμπλήρωσε τη φόρμα PLF 10 μέρες πριν την πτήση της προς τη Ρόδο. Ο κωδικός QR εστάλη όμως μόλις το βράδυ πριν το ταξίδι! Όταν λοιπόν έφθασαν στο αεροδρόμιο οι υποψήφιοι ταξιδιώτες και υπέδειξαν τα σχετικά έγγραφα κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το μικρό όνομα του πατέρα είχε συμπληρωθεί κατά λάθος στη στήλη όπου αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης.
Στο ρεπορτάζ, η μητέρα της οικογένειας, δείχνει ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα κατά τη συμπλήρωση της φόρμας. Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζεται σε βίντεο, πατώντας πάνω στο πεδίο, όπου συμπληρώνει κανείς το όνομά του ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτομάτως εμφανίζεται ένα Drop-Down-Menu από το οποίο καλείται κανείς να επιλέξει τη χώρα καταγωγής του.
Επίσης, η φόρμα δεν δέχεται τον αριθμό τηλεφώνου με όποιο τρόπο και αν τον γράψει κανείς, πάντα κατά τα λεγόμενα των «παθόντων». Όμως αυτά τα μικρά προβληματάκια ή λαθάκια, είναι ικανά να στερήσουν τις πολυπόθητες διακοπές σε κάποιον;
Ο τουρ οπερέιτορ απάντησε στο γερμανικό δίκτυο, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφαση να επιβιβαστεί η οικογένεια στην πτήση που είχε κλείσει για τη Ρόδο, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει σαφείς οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες σύμφωνα με τις οποίες, δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύει κανείς ο οποίος δεν διαθέτει τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Εξηγεί δε ότι η φόρμα PLF ισοδυναμεί στην ουσία με τη θεώρηση βίζας.
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι όλοι όσοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα PLF το αργότερο ένα 24ωρο πριν το ταξίδι.
Στη συνέχεια λαμβάνουν τον κωδικό QR που θα πρέπει να επιδείξουν στο αεροδρόμιο. Ανάλογα με τις απαντήσεις τους στο σχετικό έγγραφο, αποφασίζεται εάν οι ταξιδιώτες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικό τεστ Covid.
Επισημαίνεται επίσης ότι προκύπτουν συχνά προβλήματα κατά τη συμπλήρωση της PLF ενώ ο σχετικός κωδικός αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους λίγο πριν την πτήση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής χρόνος για να διορθωθούν λάθη που τυχόν εντοπιστούν.
Γι’ αυτό και καλούνται οι ταξιδιώτες να είναι πιο προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων τους και να μην παραβλέπουν τα λάθη τους.
Στο μεταξύ, ο τουρ οπερέιτορ πρότεινε στην οικογένεια Pater να επιλέξει κάποιο άλλο πακέτο διακοπών ή να της επιστραφούν τα χρήματα που πλήρωσε για τις διακοπές της στη Ρόδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου