Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Στεργίου: «Θα στηριχθούν από την Κυβέρνηση οι εργαζόμενοι και τον χειμώνα»

Την βούληση της κυβέρνησης «οι εργαζόμενοι θα στηριχθούν και τον χειμώνα» λόγω της κρίσης που δημιούργησε στην αγορά εργασίας και στην οικονομία, η πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, από την Ρόδο, όπου βρέθηκε, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Στεργίου.
Στα νέα γραφεία της Ν.Δ. παρών ήταν και ο βουλευτής Δ/σου κ. Βασίλης Υψηλάντης.
Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Στεργίου υπογράμμισε τα ακόλουθα, ξεκινώντας από τον Τουρισμό:

«Σε αυτή την συγκυρία, η παρουσία κυρίως του πρωθυπουργού σηματοδοτεί και το ενδιαφέρον, αλλά και την αισιοδοξία ότι ως χώρα αλλά και ως περιοχή, που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού, θα τα καταφέρουμε.
Και αυτό, εκτιμώ ότι είναι το μήνυμα πως εκπέμπουν όλοι οι τοπικοί φορείς –τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία -παρά τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων (και διεθνώς) και το κλίμα που δυσχεραίνει τον τουρισμό- ότι η χώρα μας, όχι μόνο θα τα καταφέρει να αξιοποιήσει το μέγιστο που μπορεί αλλά θα κερδίσουμε και μερίδιο της αγοράς, σε μια ‘συρρικνωμένη πίτα’ του φετινού τουρισμού. Είναι πολύ σημαντικό όταν ένας ολόκληρος κλάδος δοκιμάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα μας να μπορεί να προσελκύει τουρίστες από πάρα πολλές περιοχές. Ο τρόπος υποδοχής και η διαχείριση της κρίσης είναι αποτελεσματικός, ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως και οι ίδιοι οι επισκέπτες μας, είναι προσεκτικοί και μας προτιμούν.
Αποδείχθηκε στην πράξη, ότι η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ήταν αποτελεσματική και αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι το κράτος, τελικώς, μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αναφερόμενος στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ. ο κ. Στεργίου είπε ότι «δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Είμαστε βέβαιοι, ότι αλλάζοντας και το θεσμικό πλαίσιο θα συστηματοποιήσουμε και το πλαίσιο αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών και τέτοιων κρίσεων.
Θα ήθελα να σταθώ και στο πολύ πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης που είναι αποτέλεσμα και της σημαντικής δουλειάς που κάνουν οι βουλευτές μας. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του προγράμματός μας, που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά, έχει υλοποιηθεί. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχουμε κι άλλα να κάνουμε και δεν προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Η Ν.Δ. έχει μια συνεχή παρουσία και μετά τις βουλευτικές εκλογές παρότι ήταν και… παράδοση, το κυβερνών κόμμα να μπαίνει στη ναφθαλίνη.
Εμείς το ανατρέψαμε αυτό και το έχουμε πετύχει. Ταυτόχρονα, η Ν.Δ. έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να εκφράσει ομάδες συμπολιτών μας που δεν ανήκουν σ’ εμάς. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του ανοίγματος του κόμματος αφού η Ν.Δ. είναι κόμμα όλων των Ελλήνων, είναι ένα λαϊκό κόμμα, που εκφράζει και τους εργαζόμενους».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ο κ. Στεργίου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, παραδεχόμενος ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τους εργαζόμενους: «Δεν γνωρίζει κανένας σε ολόκληρο τον κόσμο –όχι μόνον στην Ελλάδα- πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με την θεραπεία για τον κορωνοϊό κ.λπ.
Όμως εμείς, ως χώρα, έχουμε ξεκινήσει σταδιακά να ανακτούμε μέρος των δραστηριοτήτων με τέτοιο τρόπο ώστε παραμένοντας ασφαλείς από τον κορωνοϊό, να συνεχίσουμε να ζούμε.
Έχει θετική επίπτωση στην οικονομία, πήραμε ξανά… μπροστά και φυσικά, και ο τουρισμός σε σχέση με αντίστοιχες χώρες που έχουν ισχυρό τουριστικό κλάδο, είναι πιο ενισχυμένη.
Η Ελλάδα είναι και παραμένει ένας ασφαλής προορισμός δίνοντας αναβαθμισμένη θέση στην τουριστική αγορά.
Τα πράγματα πάνε καλύτερα και αυτό που θέλω να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που δεν θα καταφέρουν να δουλέψουν φέτος το καλοκαίρι στον τουριστικό τομέα, είναι ότι η κυβέρνηση θα λάβει κάθε δυνατή μέριμνα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα διαβίωσης. Αυτή παραμένει η προτεραιότητά μας.
Η Ελλάδα, πλέον, είναι μια χώρα παράδειγμα προς μίμηση» ανέφερε, διαβεβαιώνοντας πως θα βρεθούν τρόποι για να στηριχτούν όλοι οι Έλληνες αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι καθ όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου