Ειδήσεις

Εργασίες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στην περιοχή των Σφαγείων

Εργασίες για την ανάπλαση  του παραλιακού μετώπου στην  περιοχή των Σφαγείων,  ξεκίνησε την Τρίτη 6 Ιουνίου  2017  ο Δήμος Ρόδου,    την  αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων χώρων δίπλα στην ακτογραμμή, με ήπιες παρεμβάσεις, με  στόχο τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού ζητήματος της πόλης και την αποσυμφόρηση του κέντρου, με την χρήση νέων χώρων στάθμευσης.
Παρουσία του Δημάρχου κου Φώτη Χατζηδιάκου του  Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κου Μίλτου Πάγκα και του Δημοτικού Συμβούλου κου Κώστα  Στυλιανού , συνεργεία των  Υπηρεσιών  Καθαριότητας και Πρασίνου,  σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ΟΕΚ, απομάκρυναν  δέκα πέντε (15) εγκαταλελειμμένα οχήματα που αποτελούσαν  εστία μόλυνσης,  καταλάμβαναν θέσεις στάθμευσης,  μετατρέποντας τους δρόμους της οδού Αυστραλίας  σε «νεκροταφείο αυτοκινήτων». Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την  κατεδάφισης παραπήγματος που χρησιμοποιούνταν ως υπαίθριο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,   τη διαμόρφωση του ευρύτερου χώρου και την απομάκρυνση των μπαζών με  σκαπτικά μηχανήματα.
Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, συμπεριλαμβάνεται η επέκταση της Περιμετρικής οδού, η κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου,  η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, η επέκταση του δημοτικού φωτισμού και η φύτευση δένδρων και φυτών χαμηλής βλάστησης, με σκοπό την ανάδειξη νέου πόλου έλξης για τους κατοίκους και επισκέπτες  της πόλης, έτσι ώστε η κυκλοφορία των πεζών, των οχημάτων και των ποδηλάτων και ατόμων με ειδικές δεξιότητες, να γίνεται ευκολότερα,  αφού ο στόχος είναι η ρύθμιση του κυκλοφοριακού ζητήματος της πόλης.  Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αποτύπωσαν την περιοχή και συντάσσουν μελέτη για την συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  για τη  διαμόρφωση μιας διακριτής ταυτότητας και την  αξιοποίηση  του εγκαταλελειμμένου σημείου, στην  παραλιακή ζώνη της πόλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου