Συνεντεύξεις

Κώστας Ταρασλιάς: «Η δημοτική αρχή έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο με σεμνότητα και χωρίς έπαρση»

Στις προτεραιότητες και στα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη αναφέρεται σε συνέντευξή του στη «δ» ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας, Κώστας Ταρασλιάς, σημειώνοντας ότι οι πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο που έχει παραγάγει και ότι θα της δώσουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιδημάρχου, Κώστα Ταρασλιά:
• Κύριε Ταρασλιά, διανύουμε μία προεκλογική χρονιά. Είναι έτοιμη η παράταξη της δημοτικής αρχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου;
Είναι μακρύ το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Χρειάζεται ωστόσο επαγρύπνηση. Μέχρι στιγμής διαπιστώνουμε ότι η παράταξή μας, λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από πολλούς δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας οι οποίοι εντάσσονται στη δημοτική πλειοψηφία…
Το αποτύπωμα της δημοτικής αρχής στην κοινωνία είναι θετικό και είμαστε βέβαιοι ότι οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες θα μας εμπιστευθούν ξανά στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, δίνοντάς τη δυνατότητα να ανανεώσουμε τη θητεία μας.
• Ποιο θα λέγατε λοιπόν ότι είναι το κύριο στίγμα της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη;
Το σημαντικότερο είναι η αλλαγή νοοτροπίας για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη του παρελθόντος. Εγκαινιάσαμε ένα εντελώς νέο σύστημα. Μας διακατέχει μία νέα αντίληψη για το ποιες είναι οι προτεραιότητες. Δώσαμε έμφαση σε μεγάλα ζητήματα και μεγάλα έργα που χρόνιζαν. Πράγματα που οι προκάτοχοί μας έλεγαν ότι ότι είναι αδύνατο να γίνουν, αγωνιστήκαμε για να τα πραγματοποιήσουμε.
Αντιμετωπίσαμε μεγάλα εμπόδια λόγω της κρίσης του κορωνοϊού… Απεδείχθη όμως στο τέλος ότι όχι απλά τα ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα, όχι μόνο ανταπεξήλθαμε σε όλες τις προκλήσεις, ήμασταν και πρωταθλητές. Η Ρόδος απεδείχθη πρωταθλήτρια στον τουρισμό και σε πολλούς άλλους τομείς.
Το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη περίοδο, είναι να προχωρήσουν πολλά έργα υποδομής. Υπάρχει η στόχευση αλλά και η βούληση από τον ίδιο το δήμαρχο να ολοκληρωθούν πολλά έργα που επί σειράν ετών είχαν βαλτώσει.
• Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι τα δύο από τα τέσσερα χρόνια αυτής της δημοτικής θητείας …σημαδεύτηκαν από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Την περίοδο αυτή, όπως διαπιστώσαμε, δόθηκε έμφαση στην κοινωνική πολιτική. Ήταν μία συνειδητή επιλογή;
Δεν δόθηκε έμφαση μόνο στην κοινωνική πολιτική. Το κυριότερο όλων, είναι κατά την άποψή μου ότι στηρίξαμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Ο Δήμος από αφερέγγυος οργανισμός απέναντι στις τοπικές επιχειρήσεις, υπήρξε φερέγγυος.
Ειδικά την περίοδο του κορωνοϊού, οι προμήθειες του δήμου Ρόδου ήταν αποκλειστικά από τη ροδιακή κοινωνία. Διατέθηκε πληθώρα υλικών στις δημοτικές κοινότητες, κάτι που δεν έγινε στα προηγούμενα χρόνια. Ενισχύθηκαν οι κοινωνικές δομές και με το Κέντρο αστέγων και με το Κέντρο κακοποιημένων γυναικών. Η δημοτική μας αρχή έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο με σεμνότητα και χωρίς έπαρση απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που μας χρειαζόντουσαν και μας χρειάζονται.
Γενικώς πορευτήκαμε πάντα με σεμνότητα. Δεν προβάλαμε με τυμπανοκρουσίες έργα και επιτεύγματά μας. Θεωρήσαμε ότι πολλά από αυτά που κάναμε και πετύχαμε, ήταν αυτονόητα.
Επίσης ήρθαμε αντιμέτωποι με αντιδράσεις συντεχνιών και συμφερόντων. Όμως απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις ο δήμαρχός μας, ο Αντώνης Καμπουράκης δεν ήταν διατεθειμένος να λυγίσει. Αυτό μας στοίχισε σε πολλές περιπτώσεις. Προχωράμε παρόλα αυτά χωρίς φόβο έχοντας ως βασική μας αρχή να πραγματοποιήσουμε όλα όσα πρέπει να υλοποιηθούν, χωρίς να συντηρούμε προβληματικές νοοτροπίες που κληρονομήσαμε από παρελθόν.
• Απέχοντας λίγους μήνες από τις δημοτικές εκλογές, δεν βλέπουμε να έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι αντίπαλοι υποψήφιοι και συνδυασμοί… Πού μπορεί να οφείλεται η …δυστοκία αυτή;
Είναι γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ένας ισχυρός σχηματισμός ο οποίος όχι μόνο να έχει δυνατή ηγεσία, αλλά μία ισχυρή πρόταση. Συνηθίζω πάντα να λέω ότι το ζητούμενο δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ατζέντα. Και κανείς δεν έχει θέσει μία πολύ σοβαρή ατζέντα, τουλάχιστον στα καίρια θέματα. Έχουν αναλωθεί σε μία ονοματολογία, για το ποιος θα μπορούσε να βρεθεί απέναντι στον Αντώνη Καμπουράκη, κάτι το οποίο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δόκιμο. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει μία αντιπρόταση. Και η αντιπρόταση δεν θα δοθεί, εάν μπαίνουν οι πολιτικοί μας ανταγωνιστές σε μία διαδικασία προσώπων. Αυτό η κοινωνία το βλέπει και το κρίνει.
• Την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται στη Ρόδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα τελευταία χρόνια, με τη στήριξη της Κυβέρνησης δρομολογήθηκαν μία σειρά από έργα βλ. Εθνικό Θέατρο στο νησί. Πιστεύετε ότι οι Ροδίτες και οι Δωδεκανήσιοι, θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Ήταν μία εξαιρετική συγκυρία που βρέθηκαν στα ηνία του Δήμου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Κυβέρνησης, άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στον ίδιο πολιτικό/κομματικό φορέα. Το σημαντικότερο όλων είναι, ότι οι τρεις βασικοί φορείς της πολιτικής μας ζωής συνεννοήθηκαν και προχώρησαν σε μεγάλα πράγματα. Δεν είναι μόνο το Εθνικό Θέατρο που οδηγείται στην αναγέννηση έπειτα από μία μακρόχρονη περίοδο απραξίας και αδιαφορίας. Είναι πολύ μεγάλα έργα που έγιναν στον τομέα του πολιτισμού, δρομολογήθηκαν ανακαινίσεις πολλών μνημείων και βεβαίως η υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική μας Πόλη, της δεύτερης προγραμματικής σύμβασης μετά το 1984 αποτελεί ορόσημο αυτής της θητείας της δημοτικής μας αρχής. Να τονίσουμε ότι πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις υπήρξαν και στον τομέα της οδοποιίας, των γεφυρών, καθώς επίσης για συντηρήσεις πάρα πολλών υποδομών.
Κατά την προσωπική μου άποψη, πέρα από όλα αυτά, η ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα αξιολογηθεί θετικά. Η αίσθηση της ασφάλειας που επικρατεί στο μεταναστευτικό, η αίσθηση της ασφάλειας στον τομέα της υγείας και της οικονομίας, εμπνέουν εμπιστοσύνη για την προοπτική της χώρας. Όλα αυτά, οι Δωδεκανήσιοι που ασχολούνται με την ελεύθερη οικονομία τα αξιολογούν θετικά. Και εκτιμώ ότι η ΝΔ στα Δωδεκάνησα θα έχει υψηλότερο ποσοστό από το μέσο όρο της χώρας, διότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει τίποτε κεκτημένο και ότι η σταθερότητα δεν είναι αυτονόητη. Απαιτεί σοβαρούς ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι η εποχή χρειάζεται δυναμικές πολιτικές και γρήγορα αντανακλαστικά και αυτά όλα τα χαρακτηριστικά συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
• Κλείνοντας κύριε Ταρασλιά, θα ήθελα να μου απαντήσετε εάν θα είστε και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον Αντώνη Καμπουράκη…
Όταν το 2019 ο Αντώνης Καμπουράκης πήρε τη μεγάλη απόφαση να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος, μοιράστηκε μαζί μου τις σκέψεις του και το όραμά του για το νησί μας. Για μένα προσωπικά, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία, δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά το όραμα και αυτό που ο επικεφαλής πιστεύει και επιθυμεί για το νησί. Τότε θεώρησα αυτά που συζητήσαμε με αγγίζουν και συντάχθηκα στο πλευρό του. Η συνεργασία μας υπήρξε πράγματι εποικοδομητική.
Δεν έχω κανένα λόγο να μην είμαι μέλος αυτής της παράταξης δίπλα στον Αντώνη Καμπουράκη. Τουναντίον μάλιστα! Πιστεύω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί όλο αυτό που σχεδιάσαμε και πιστέψαμε για τη Ρόδο μας. Αρκεί και ο ίδιος βέβαια να επιθυμεί την παρουσία μου στην παράταξή του. Εφόσον αυτό είναι η επιθυμία του, θα συνταχθώ για μία ακόμη φορά στο πλευρό του, διότι θέλω να είμαι συνεπής απέναντι στον ίδιο και απέναντι στην κοινωνία που γνωρίζει ότι είμαι ένας άνθρωπος με συγκεκριμένη πορεία, σταθερότητα και ότι κρατάω τον λόγο μου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου