Συνεντεύξεις

Αντώνης Αποστολίδης: «Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι σημείο καμπής για την ελληνική κοινωνία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει το στοίχημα της 21ης Μαΐου όταν, όντας κυβέρνηση, το 2027 θα έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας –αφού το στοίχημα των εκλογών δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά της κοινωνίας».
Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ‘δ’ ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αντώνης Αποστολίδης. Μόλις δύο εβδομάδες από την κάλπη της 21ης Μαΐου, μιλάει για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στα Δωδεκάνησα.

• Κύριε Αποστολίδη, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 21ης Μαΐου και θα ήθελα την εκτίμησή σας. Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το κλίμα και ποια είναι τα σενάρια της κάλπης;
Κα Ντόκου, η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις κάλπες της 21ης Μαΐου είναι και αντίστροφη μέτρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό επιβεβαιώνεται σε κάθε κοινωνική συνάθροιση ή περιοδεία τόσο των στελεχών μας όσο και των υποψήφιων βουλευτών/τριών μας. Η κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ έχει ήδη κριθεί και απορριφθεί από τα πλατιά λαϊκά κοινωνικά στρώματα αλλά και από τους επαγγελματίες του υγιούς επιχειρηματικού κλάδου. Την ημέρα των εκλογών η χώρα θα αναδείξει μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στις 22 Μαΐου ξεκινάμε την προοδευτική πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.
• Στα ευρήματα δημοσκοπήσεων, φαίνεται ότι αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μπορεί να έχουμε εκπλήξεις, κατά την άποψή σας;
Οι δημοσκοπήσεις και τα ευρήματά τους είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Πλέον τα ερωτηματικά αξιοπιστίας είναι πολλά. Πρώτα από όλα, υπάρχουν πολλές εταιρίες δημοσκοπήσεων όπου εγείρονται ερωτηματικά για τον τρόπο αδειοδότησης, χρηματοδότησης και λειτουργίας τους.
Επίσης, η χρήση του σταθερού τηλεφώνου το 2023 ως μέσου επικοινωνίας, που πλέον αρκετά νοικοκυριά δεν χρησιμοποιούν, καθιστά τα ευρήματα μη αντιπροσωπευτικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, όπου αρκετά συχνά καταγράφονται ερωτήματα συντριπτικής δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα η ΝΔ καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά. Δηλαδή έχουμε τον ορισμό της αντίφασης. Κατά συνέπεια, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ποσοστά κομμάτων, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.
Η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται όταν συζητάς με την κοινωνία. Ακούς και μαθαίνεις την πραγματικότητα.
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών, θεωρώ πως με βάση όσα βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής μάλλον πάμε σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση όπου οι δημοσκόποι θα πέσουν έξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών.

• Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Εκτιμάτε ότι θα γίνει ανατροπή και θα αυξήσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την ισχυρή υποψηφιότητά του;
Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να έχουμε υποψήφιο βουλευτή τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, ενώ όπως είπε και ο ίδιος είναι και δική του τιμή, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της ακριτικής μας περιοχής, τα ευαίσθητα εθνικά συμφέροντα της περιοχής και επιπλέον τιμά έτσι την προσφορά του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού, τόσο στη χώρα όσο και στα νησιά μας.
Είναι δεδομένο πως ενισχύεται σημαντικά το ψηφοδέλτιο μας στα Δωδεκάνησα, και σίγουρα η δυνατότητα να ψηφίσουν οι συμπολίτες μας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα είναι ισχυρό κίνητρο επιλογής του ψηφοδελτίου μας για τους/τις Δωδεκανήσιους/ες.
Να σημειώσω εδώ πως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές/βουλεύτριες είναι επίσης πολύ αξιόλογες επιλογές και είμαι βέβαιος πως όποιοι/όποιες και αν εκλεγούν θα έχουν μια πετυχημένη κοινοβουλευτική θητεία.

• Τελικά ποιο θα είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης; Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες, την ώρα της κάλπης;
Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι σημείο καμπής για την ελληνική κοινωνία. Διακυβεύονται πολλά και σημαντικά. Η διακυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε ευημερία σε μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών, ενώ στην κοινωνία έφερε αισχροκέρδεια, μείωση πραγματικού εισοδήματος, αβάσταχτα ενοίκια, εξώσεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τεράστιο ενεργειακό κόστος, τον μισθό να εξαντλείται στις 15 ημέρες, ενώ ισοπέδωσε την Παιδεία και διέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ταυτόχρονα, ο περιορισμός της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών, οι συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η καταβαράθρωση της θέσης της χώρας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο σε πολλούς τομείς, η ανεπαρκής διεθνής στρατηγική, έχουν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Είμαι βέβαιος πως το σύνολο των πολιτών αντιλαμβάνεται όλα τα παραπάνω και την ώρα της κάλπης θα κάνει τη σωστή επιλογή για το μέλλον της χώρας. Θα επιλέξει ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

• Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι στρέφει το βλέμμα στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά αλλά και στους αναποφάσιστους. Θα κερδίσει το στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ;
Πολύ σωστά ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους νέους να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν. Ως εκπαιδευτικός Λυκειακών τάξεων, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως οι νέοι 16-17 χρονών είναι ώριμοι και έτοιμοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, και θα το πράξουν.
Οι αναποφάσιστοι είναι προνομιακό πεδίο ψηφοφόρων για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς είναι κατά κανόνα πολίτες προοδευτικών αντιλήψεων, οι οποίοι ακούν με προσοχή όσα έχουμε να προτείνουμε ως λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.
Επίσης πολύ σημαντικό είναι να τονίσουμε την ανάγκη αυξημένης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Μεγαλύτερη συμμετοχή σημαίνει και ισχυρότερη λαϊκή εντολή στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Οι συμπολίτες μας είναι πολύ σημαντικό την ημέρα των εκλογών να πάνε μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν το κόμμα που θα επιλέξουν.
Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου παλαιότερα καταγράφαμε σταθερά από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής, είναι κρίσιμο να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας και να ψηφίσουμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει το στοίχημα της 21ης Μαΐου όταν, όντας κυβέρνηση, το 2027 θα έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας. Βλέπετε, το στοίχημα των εκλογών δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά της κοινωνίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου