Ειδήσεις

«Οχι» από Χριστοδουλοπούλου στο αίτημα για κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών

Με επιχειρήματα και με τρόπο χρήσης του Κανονισμού της Βουλής που κάθε κοινοβουλευτική, κυβερνώσα πλειοψηφία συνήθως χρησιμοποιεί, αλλά που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επί μακρόν κατήγγειλε, η σημερινή δικομματική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με τον ισοβίτη-καταδικασθέντα για την υπόθεση «Νoor 1».

Το αίτημα αυτό, όπως γραπτώς είχε από ημερών υποβληθεί από τον κ. Σπ. Λυκούδη (Ποτάμι) και το οποίο ουσιαστικώς υποστήριξαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίστηκε από την κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου «αόριστο και ανεπαρκές» και γι’ αυτό ως Πρόεδρος της Επιτροπής το απέρριψε. Είχε προηγηθεί, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η τοποθέτηση του κ. Παρασκευόπουλου, με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος επί της ουσίας να επαναλαμβάνει όσα και ο πρωθυπουργός είπε πρόσφατα στην Ολομέλεια, ότι δηλαδή μια «εμπλοκή» της Βουλής στην υπόθεση κατά τη στιγμή που ασχολείται διερευνώντας την η Δικαιοσύνη, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Απαντες, όσοι τάχθηκαν υπέρ της κλήσης του κ. Καμμένου υπογράμμισαν ότι η παράμετρος της παρέμβασης του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου-κυβερνητικού στελέχους, έχει χαρακτηριστικά τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία των Θεσμών, ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση της Προέδρου της Επιτροπής και της πλειοψηφίας υποστήριξαν πως είναι εμφανής η προσπάθεια «γελοιοποίησης» του αιτήματος της αντιπολίτευσης και υπεκφυγής επί ενός κρίσιμου ζητήματος.

Είχαν προηγηθεί αρκετές παρατηρήσεις εκ μέρους της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία πέραν του χαρακτηρισμού «ασαφές», ή «αόριστο», διαβάζοντας το περιεχόμενο του αιτήματος έκανε λόγο έως και για «γελοιότητες». «Να φέρετε άλλη πρόταση» πρόσθεσε η Πρόεδρος, προτρέποντας την αντιπολίτευση να μελετήσει έως και το υποβληθέν σήμερα επίσημο αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το ίδιο θέμα, σημειώνοντας ότι με την νέα πρόταση η Επιτροπή Θεσμών θα μπορεί να ασχοληθεί στην επόμενη συνεδρίασή της, σχεδόν μετά από δύο εβδομάδας: στις 18 Ιουλίου.

Στις διαμαρτυρίες του κ. Γ. Μαυρωτά ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση αντικαθιστούσε τον κ. Λυκούδη, η Πρόεδρος της Επιτροπής τον παρατήρησε πως δεν γνωρίζει τα πράγματα, όσον αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής και τον Κανονισμό, ενώ στις παρεμβάσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου, κατά τις οποίες έγινε λόγος έως και για δράση «παρακράτους», έντονες αντιδράσεις ακούστηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου