ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Φλεβάρης: «Πολλά εστί του θυμού φοβερά, πολλά δε και γελοία»-Απάντηση στην παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΦΛΕΒΑΡΗΣ

Απά­ντηση του Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη Γιάννη Φλεβάρη στο λιβελ­λο­γρά­φημα της “συμ­μα­χίας”

Έχασαν την ψυχραι­μία τους οι «νέοι» και απο­κά­λυ­ψαν το «κοινό μυστικό». Ψυχραι­μία παιδιά… Μην θυμώ­νετε γιατί τότε παίρ­νετε τον κατή­φορο και κατρα­κυ­λάτε σε απα­ντή­σεις όπως αυτή του «ανώ­νυ­μου συντά­κτη» της συμ­μα­χίας, που σε ένα ευπρε­πές άρθρο, αμιγώς πολι­τι­κού περιε­χο­μέ­νου και με θέμα την ορατή σύμπραξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την Περι­φέρεια Νοτίου Αιγαίου, απά­ντη­σαν με προ­σω­πι­κές ύβρεις, χυδαιο­λο­γίες και απρέ­πειες. Τα περί συμ­μο­ρίας ξεδιά­ντρο­πων χαρα­κτη­ρί­ζουν όσους τα γράφουν και επι­στρέ­φο­νται σε αυτούς. Ας έχουν υπόψιν ότι «Πολλά εστί του θυμού φοβερά, πολλά δε και γελοία» όπως είπε ο Πλού­ταρ­χος.

Δεν θα τους ακο­λου­θήσω. Ας τους κρίνουν οι συμπο­λί­τες μας, στους οποίους απευ­θύ­νουν το αφήγημά τους για δήθεν «νέο ύφος και ήθος». Αν αυτά τα καμώ­ματα και το λιβελ­λο­γρά­φημα που έδωσαν ως απά­ντηση εκφρά­ζουν την δια­κή­ρυξη του επι­κε­φα­λής τους, που μίλησε για «ένα και­νούρ­γιο μοντέλο περι­φε­ρεια­κής διοί­κη­σης, με δια­φο­ρε­τικό ύφος και ήθος, βασι­σμένο στην Συναί­νεση, στη Σύνθεση και την Συνέρ­γεια», τότε «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμ­μα­τεῖς καὶ Φαρι­σα­ῖοι ὑπο­κρι­ταί…» (κατά Ματ­θαίον Ευαγ­γέ­λιον 23,14).

Θα ανα­ρω­τη­θεί κανείς γιατί θύμωσαν τόσο πολύ και έφτασαν στο σημείο χυδαίων προ­σω­πι­κών επι­θέ­σεων; Μήπως φοβή­θη­καν ότι μόνος μου θα κερδίσω την παρά­ταξή τους; Ίσως… Μα δεν πρό­κει­ται για μονο­μα­χία αλλά για πολι­τική αντι­πα­ρά­θεση θέσεων, προ­γραμ­μά­των και ιδεών. Δεν θα αντι­με­τω­πί­σουν εμένα αλλά παρά­ταξη και μάλιστα ισχυρή και δυνα­μική. Καλό θα ήταν να απο­κτή­σουν πολι­τι­κές θέσεις για να μην ξεμεί­νουν με τις άναρ­θρες απο­λί­τι­κες κραυγές απελ­πι­σίας της «απά­ντη­σης» που δεν τιμά την παρά­ταξη που κατα­δέ­χε­ται να εκφρά­ζε­ται με τόσο «φτηνό» και απα­ρά­δε­κτο τρόπο.

Μήπως νόμισαν ότι θα τους φοβηθώ και δεν θα εκφράζω ελεύ­θερα τις απόψεις μου, με τον τρόπο που θέλω και όπως κρίνω; Κάνουν μεγάλο λάθος γιατί έχουμε δημο­κρα­τία, ελευ­θε­ρία γνώμης και έκφρα­σης, πράγμα που προ­φα­νώς, αν κρί­νουμε απ’ την υβρι­στική «απά­ντηση», τους ενοχλεί και τους κάνει να θυμώ­νουν και να εξορ­γί­ζο­νται. Ψυχραι­μία… Μην εξά­πτε­στε και μη θυμώ­νετε γιατί όσες φορές και να μου επι­τε­θείτε, άλλες τόσες θα απα­ντήσω.

Επί της ουσίας, με την αψυ­χο­λό­γητη αντί­δρασή τους, επι­βε­βαί­ω­σαν τη συμ­φω­νία που εξυ­φαί­νε­ται για κοινή κάθοδο, δηλαδή το «κοινό μυστικό» καθώς και τα νέα ήθη όπως αυτοί τα εννοούν… Ίσως τελικά όπως λέει το ρητό «ο γάι­δα­ρος είναι γάι­δα­ρος και ας φορεί και σέλα».

Ιωάννης Φλε­βά­ρης

Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.