Ρεπορτάζ

Ενωση εταιρειών «χτύπησε» και τους 10 ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για την καθαριότητα στον Δήμο Ρόδου

Μια ένωση εταιρειών συμμετείχε και στους 10 ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας- αποψιλώσεων-ευταξίας κοινοχρήστων χώρων και αποκομιδής απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Ρόδου και έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης.
Η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων της είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να εισαχθεί προς έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου το σχετικό πρακτικό.
Η ένωση εταιρειών, σύμφωνα με τις πληροφορίες απαρτίζεται από τις ακόλουθες εταιρείες:
– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.Β.Ε..
– ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. (ΠΕΡΜΕ HELLAS Α.Ε.).
-ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ.-ΑΣΠΡΑΚΗ I. Ο.Ε. (ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ).
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παροχής υπηρεσιών ανά δημοτική ενότητα ανέρχεται στο ποσό των 120.916,07 € πλέον Φ.Π.Α. 24%, 29.019,86 € ήτοι 149.935,93 € (συμπ. ΦΠΑ).
Το αντικείμενο περιλαμβάνει υπηρεσίες καθαρισμού-αποψιλώσεων-ευταξίας κοινόχρηστων χώρων και αποκομιδής σύμμεικτων απορριμμάτων με απορριμματοφόρα στις 10 δημοτικές ενότητες, για τρεις μήνες.
Με δεδομένο ότι οι προηγούμενες συμβάσεις έχουν ήδη λήξει από την 16η Σεπτεμβρίου 2021 και ο χρόνος των τριών μηνών των νέων δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού ανάθεσης συνολικά του έργου θα πρέπει να αναμένεται η πραγματοποίηση κι άλλων αναθέσεων. Οπως έγραψε η «δημοκρατική», μετατίθεται για τον Μάιο του 2022, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της καθαριότητας στο νησί της Ρόδου, σε ιδιωτική εταιρεία. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, όπως έγραψε η «δημοκρατική», να προχωρήσει τη διαδικασία διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με κριτήριο την συμφερότερη από οικονομικής και τεχνικής απόψεως προσφορά για την ανάθεση των έργων της αποκομιδής – μεταφοράς και διαχείρισης αποβλήτων, τη σάρωση (μηχανική και χειρονακτική), την χορτοκοπή – κλαδοκοπή (μηχανική και χειρονακτική), την αποκομιδή και διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας και τον οδοκαθαρισμό, σε ιδιωτική εταιρεία.
Η διαδικασία δεν κινήθηκε άμεσα και για την ολοκλήρωσή της απαιτείται χρόνος μεγαλύτερος του 8μήνου αν και εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στις εγκρίσεις των επιμέρους βημάτων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αλλά και ενστάσεις από τους διαγωνιζόμενους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου