Το διαιτητικό δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή των Χανίων κατά της απόφασης της ΕΠΟ και με βάση την απόφαση που έλαβε, η Super League 2 της νέας αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.
Θα ανέβουν από την Football League ο Α.Ο. Τρίκαλα και ο Ιωνικός Νικαίας και υποβιβάζονται Κασσιόπη και Απόλλωνας Πόντου, καθώς απορρίφθηκαν οι προσφυγές των δύο τελευταίων.
Πρόκειται για ολική ανατροπή της απόφασης της ΕΠΟ και πλέον αναμένεται η αντίδραση των ομάδων και πιθανή αντίδραση του υφυπουργού αθλητισμού στον οποίο είχε απευθυνθεί η ΕΠΟ ζητώντας την κατάργηση της F.L. και την απορρόφηση των ομάδων της από τη S.L.2.
Υπενθυμίζεται ότι η EΠΟ αποφάσισε να αυξηθούν οι ομάδες της S.L.2 από 12 που ήταν την περσινή σεζόν σε 18 και αντίστοιχα στην F.L. από 14 να αυξηθούν σε 16.
Θα υποβιβάζονταν Κασσιόπη και Απόλλωνας Πόντου και θα ανέβαιναν οι οκτώ πρώτες ομάδες από την Football League, μεταξύ αυτών και ο Διαγόρας.
Παράλληλα όσον αφορά στην Football League η ΕΠΟ έχει στείλει επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας την κατάργησή της.
Ωστόσο, μετά από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η κατάργηση της Football League και κατά συνέπεια η δημιουργία μίας ενιαίας Β’ Εθνικής Κατηγορίας με δύο ομίλους βορρά και νότου, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, συγκεντρώνει λίγες έως μηδαμινές πιθανότητες.
Επομένως, με τα έως τώρα δεδομένα, οι ομάδες του νησιού μας, Διαγόρας, ΓΑΣ Ιάλυσος και Α.Σ. Ρόδος θα αγωνιστούν στην Football League της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Σε ευνοϊκότερη θέση βρίσκεται ο Διαγόρας, καθώς στην περίπτωση που μία από τις 12 ομάδες της Super League 2 δεν δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, τότε αυτομάτως ο «γηραιός» αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2 , καθώς είναι ο πρώτος επιλαχών από την Football League (ο Διαγόρας τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα).
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δσπορ», έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν αποκλείεται το νέο πρωτάθλημα της Football League να διεξαχθεί σε δύο ομίλους.
Με τα τωρινά δεδομένα στην Football League της σεζόν 2020-2021 έχουν δικαίωμα συμμετοχής 22 ομάδες, δηλαδή οι 12 σύλλογοι που παρέμειναν στην κατηγορία (Διαγόρας Ο.Φ. Ιεράπετρας, Νίκη Βόλου, Α.Ο. Καβάλας, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Αιγάλεω, Θεσπρωτός, Ένωση Ασπροπύργου, ΓΑΣ Ιάλυσος, Καλαμάτα και Π.Ο. Τρίγλιας), οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League 2 (Απόλλωνας Πόντου και Κασσιόπη) και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που προβιβάστηκαν από την ΕΠΟ (Α.Σ. Ρόδος, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Αστέρας Βλαχιώτη, Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Πιερικός και Α.Ο. Επισκοπής).
Επομένως, δείχνει ανέφικτο με τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν από τον κορωνοϊό να διεξαχθεί η νέα Football League με 22 ομάδες, ενώ δείχνει πιο εφικτό να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους των 11 ομάδων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ