Τοπικές Ειδήσεις

Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Για την 30η Ιουνίου 2020 έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά, της υπόθεσης με κατηγορούμενο για εξακολουθητική απάτη τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.
Το πειθαρχικό σκέλος της υποθέσεως εξετάζεται, ενώ εκκρεμεί η έφεση του τελευταίου κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε ένοχος εξακολουθητικής απάτης εις βάρος της εταιρείας «Ενεργειακή ΑΕ» και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διευκρίνισε ότι η περιουσιακή ζημία που υπέστη από τις 30 περιπτώσεις του κατηγορητηρίου είναι 3.959,44€, μείον τα ποσά των 70 και 82 €, που επέστρεψε ο κ. Κόκκινος, άρα τελικώς 3807,44 €, τα οποία ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει.
Υποστήριξαν παραπέρα ότι η μηνυτήρια αναφορά είχε υποβληθεί τόσο για λογαριασμό της εταιρείας όσο και για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οπότε στην προανάκριση είχε αναφερθεί το συνολικό ποσό που αφορούσε και στους δύο φορείς, ενώ το υπό κρίση κατηγορητήριο φέρει ως “παθούσα” μόνο την εταιρεία.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα εξετάσει την υπόθεση απαρτίζεται από τους:
– Σπυριδούλα Μακρή, Πρόεδρο Εφετών, ως Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
-Αικατερίνη Κόκολη Εφέτη.
– Μαρία Δανιήλ, Εφέτη.
– Γεώργιο Λούκο, Αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
-Χρύσανθο Αργυρίου, Περιφερειακό Σύμβουλο Βορείου Αιγαίου,.
– Μιχαήλ Μαμάκο, Δημοτικό Σύμβουλο Μυτιλήνης.
– Δημήτριο Διακομιχάλη Δήμαρχο Καλύμνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου