Τοπικές Ειδήσεις

Συγκροτήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών

Mε απόφαση της γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου συγκροτήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών αποτελούμενο από τους κάτωθι:
1. Βασίλειο Παπανικόλα, πρόεδρο Εφετών, ως πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με αναπληρώτριά του την Θεώνη Μπούρη, πρόεδρο Εφετών.
2. Κωνσταντίνα Παπαντωνίου, εφέτη, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά της την Νικολέτα Λαμπρίδου, Εφέτη.
3. Ελένη Μοτσοβολέα, εφέτη, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά της την Γεωργία Παναγιωτοπούλου, εφέτη.
4. Αριστοτέλη Μαρκαντώνη, αν. προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του τον Γεώργιο Αοΰκο, αν. προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
5α. Δημήτριο Κουρσουμπά, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Φιλήμονα Ζαννετίδη, θεματικό αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός της Περιφέρειας.
5β. Νικόλαο Αλεξανδρή, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του τον Χρηστό Δαγγιέλη, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης, για την χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Βορείου Αιγαίου, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός δήμων του Βορείου Αιγαίου.
5γ. Μιχαήλ Κόλια, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λέρου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Κροντηρά, δήμαρχο Τήνου, για την χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός δήμων του Νοτίου Αιγαίου.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέχει σύμφωνη γνώμη για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών της αργίας και τη διάρκειά της, καθώς και της έκπτωσης αιρετών των Ο.Τ.Α. της χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σύμφωνα με τα άρθρα 233 και 234 του Ν.3852/2010.

Η θητεία του εν λόγω Συμβουλίου είναι διετής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου