Ένα μεγάλο έργο για τη Ρόδο, η γέφυρα Αφάντου είναι πλέον γεγονός. Xθες Παρασκευή, δόθηκε σε κυκλοφορία το ρεύμα από τη γέφυρα προς τη Λίνδο, ενώ την Τρίτη αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος και προς τη Ρόδο! Η Περιφερειακή Αρχή με ταχείς ρυθμούς ολοκλήρωσε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο αποφεύγοντας πριν πυκνώσουν οι τουριστικές αφίξεις τη συνέχιση της ταλαιπωρίας, που συνεπαγόταν η διεξαγωγή της κυκλοφορίας από παρακαμπτήριες οδούς.

«Η εποχή που η διάρκεια εκτέλεσης των έργων ακολουθούσε την ηλικία των αιρετών, πέρασε οριστικά. Το καλοκαίρι του 2017, αποφασίσαμε να μην έχουμε κλειστή την ΕΟ Ρόδου-Λίνδου προκειμένου να μην ταλαιπωρήσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Ρόδου. Το έργο της νέας γέφυρας στην θέση Αφάντου της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου, προχώρησε ομαλά και σήμερα από το πρωί τα συνεργεία μας καθαρίζουν το οδόστρωμα της Ρόδου-Λίνδου.
Το να εκτελούνται τα έργα με σεβασμό στο χρονοδιάγραμμα, στο κόστος, στην ποιότητα και στους πολίτες είναι για αρκετούς συμπολίτες μας μια νέα εμπειρία. Οι πολλοί θα το εκτιμήσουν, λίγοι θα το πολεμήσουν γιατί τους εκθέτει. Σημασία έχει να προχωράς κτίζοντας θετικά και δημιουργικά και αυτό όχι απαραίτητα μόνο στο μπετόν.
Προχωράμε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο περιφερειάρχης Ν.Α. κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Το «ξεκαλούπωμα» της γέφυρας Αφάντου είχε ξεκινήσει από τις 23 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκυροδέτηση της γέφυρας έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Λίγο καιρό πριν, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, πραγματοποίησε αυτοψία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου και ζήτησε από την επιβλέπουσα υπηρεσία και τον ανάδοχο, να μην επηρεαστούν από την πίεση για την παράδοσή του, ούτως ώστε να μην θέσουν με κανένα τρόπο σε κίνδυνο τα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας του έργου, από την πορεία του οποίου είναι σαφές ότι η παράδοσή του πριν από την έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου και των μαζικών αφίξεων, είναι εξασφαλισμένη.
Σημειώνεται επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, μέσω της αύξησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με το επιπλέον ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ.
Στις 9.12.2016, υπεγράφη η απόφαση εγγραφής του έργου «Γέφυρα Άνω Διάβασης Αφάντου επί της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου», προϋπολογισμού δαπάνης 1,9 εκ € στην ΣΑΕΠ 767 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Είχε προηγηθεί αίτημα εγγραφής του έργου στη ΣΑΕΠ 767 της ΠΝΑΙ, (Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας), από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις 28.11.2016.
Η κατασκευή της νέας γέφυρας Αφάντου ήταν ένα αίτημα δεκαετιών, το οποίο κατάφερε να ικανοποιήσει η περιφερειακή αρχή με σωστό προγραμματισμό, με σεβασμό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ