Τοπικές Ειδήσεις

Κατασκευή υδατοδρομίου στην Κάσο

Η ένωση εταιρειών “Ελληνικά Υδατοδρόμια, Υδροπλάνα Ελλάδας και Optimum Value” υλοποιούν σύμβαση που έχουν υπογράψει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αδειοδότηση είκοσι (20) υδατοδρομίων σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Στα πλαίσια αυτά Τεχνικό Κλιμάκιο της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” αποτελούμενο από την Γκόβα Ρεβέκα – Υπεύθυνη Οργάνωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και τους Καραγκούνη Γεώργιο – Πιλότο Υδροπλάνων και Βλαχάκη Ευστράτιο – Υπεύθυνο Χωροθέτησης και Εξοπλισμού Υδατοδρομίων επισκέφθηκε την Κάσο.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιχάλη Ερωτόκριτο τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Περσελή , την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολέττα Σοφίλα και τον Λιμενάρχη Κάσου Γιώργο Γιαμαλάκη και έγινε αυτοψία – επιθεώρηση στην λιμενική λεκάνη για την χωροθέτηση του υδατοδρομίου στο νησί. Βρέθηκε κατάλληλος χώρος και οι εργασίες κατασκευής τόσο του υδατοδρομίου , όσο και του χώρου αναμονής και ελέγχου των επιβατών θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Τα οφέλη από την ύπαρξη αδειοδοτημένων υδατοδρομίων θα είναι πολλαπλά και εκτείνονται πρωτίστως στο κοινωνικό σύνολο των νησιωτικών περιοχών που θα λειτουργήσουν. Η αξιόπιστη και επαρκής προσβασιμότητα, που θα εξασφαλίζεται από την λειτουργία των Υδροπλάνων, μέσω των υδατοδρομίων, θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες, ιδίως των μικρών νησιών, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό τους ενώ παράλληλα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου