Ιδεολογικές αντιθέσεις που θα εκφραστούν και στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, προκαλεί σχεδόν σε όλα τα κόμματα η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα και στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι απροστάτευτων παιδιών.

Ήδη πάντως ο  Δημήτρης Βέτας (ΣΥΡΙΖΑ) που συμπεριλαμβάνονταν στους βουλευτές που διατύπωναν αιχμές κατά της συγκεκριμένης διάταξης, έκανε πίσω δηλώνοντας ότι θα υπερψηφίσει.

Αν και στην αρχή της παρέμβασης του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή άφησε αιχμές τονίζοντας ότι «θα χρειαστεί πολύ μεγάλος αγώνας για να προβληματίζεσαι ακόμα και στο χώρο της Αριστεράς» έσπευσε στην συνέχεια να άρει τις προηγούμενες επιφυλάξεις του, διευκρινίζοντας «κάνω άρση των επιφυλάξεων μου και βάζω άνω τελεία. Το χειριστήκατε άψογα (απευθυνόμενος προς την Θεανώ Φωτίου) κάλεσε δε και τους άλλους βουλευτές που αντιδρούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Μένει βέβαια να διαπιστωθεί αν τελικά και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εναντιωθεί στο άρθρο οκτώ, θα παραμείνουν έως το τέλος στην αρχική τους γραμμή.

Τη ίδια στιγμή ηχηρές διαφοροποιήσεις  υπάρχουν τόσο στην ΔΗΣΥ όσο και στην ΝΔ.

Η ξεκάθαρη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου υπέρ της ρύθμισης προκάλεσε δημόσια αντιπαράθεση με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και ανέδειξε την εσωκομματική αντιπαράθεση που υποβόσκει εδώ και ημέρες στην ΔΗΣΥ.

Η εισηγήτρια του κόμματος Ευη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πάντως ότι η ΔΗΣΥ θα ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη διευκρινίζοντας ωστόσο οτι δεν θα τεθεί θέμα πειθαρχίας ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Πήρε δε θέση υπέρ του Ευαγ. Βενιζέλου τονίζοντας ότι στα ανθρώπινα δικαώματα δεν κάνουμε αντιπολίτευση. Σχολίασε τέλος και την αντιπαράθεση που είχε ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο λέγοντας ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την παράταξη.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννης που εξέφρασε την ίδια θέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο οδήγησε την εισηγήτρια του κόμματος Κατερίνα Μάρκου σε διευκρινίσεις που δημιούργησαν αίσθηση. «Εγώ ως εισηγήτρια της ΝΔ εκφράζω τη άποψη της βάσης της. Στην Ολομέλεια και στην ψηφοφορία ο καθένας θα εκφράσει αυτό που θέλει» ανέφερε απαντώντας στον Σάκη Παπαδόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) που νωρίτερα την είχε προκαλέσει ρωτώντας την αν τη ταρακούνησε η παρέμβαση της κυρίας Μπακογιάννη.

Σε δύο βάρκες πατούν όμως και οι ΑΝΕΛ. «Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν το άρθρο οκτώ. Εγώ θα το ψηφίσω» διαμήνυσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και εξήγησε «Δεν μπορεί να καμαρώνουμε με τη Μουσική του Χατζιδάκη, τους πίνακες του Τσαρούχη, να μιλάμε για τον Ρίτσο και τον Κούν και να μην τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του ανθρώπου. Μιλώ ως απλός βουλευτής. Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει εδώ».

Το Ποτάμι για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε χωρίς αστερίσκους υπέρ της διάταξης.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», η Χρυσή Αυγή κατά.

Πηγη thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ