Ατάκτως Ερριμμένα

Η πραγματικότητα των νησιωτών και η… νησιωτικότητα σε ασκήσεις επί χάρτου

Από την εμπειρία του κ. Πάνου Βενέρη, αποκλεισμένου στην Κάσο λόγω καιρού.

«Το θέμα της ημέρας λοιπόν στην Κάσο σήμερα ήταν ότι χάλασε μια πλακέτα (του ΟΤΕ) από την κακοκαιρία και δεν υπήρχε Ιnternet με αποτέλεςμα να μην υπάρχει ούτε και ηλεκτρονική επικοινωνία με τον έξω κόσμο! Παραγγέλθηκε και ίσως έρθει αύριο με το αεροπλανάκι από Ρόδο αν έλθει κι αυτό λόγω μποφόρ (ειρήσθω εν παρόδω με αυτό ευελπιστώ να ταξιδέψω και ας μην το καντεμιάζουμε), αλλά το πιο πιθανό είναι η πλακέτα να έλθει από βδομάδα διότι μάλλον θα έλθει με το πλοίο από Πειραιά (άγονη γραμμή, δυο μέρες ταξίδι!..) που έχει δυο φορές τη βδομάδα αλλά την Παρασκευή που θα ταξίδευε το σαπιοκάραβο που είχε ξωμείνει λόγω καιρού, έχει απεργία η Π. Ν. Ο.!… Σας περιέγραψα μια σκηνή, μιας μόνο ημέρας από τη χειμερινή πραγματικότητα της νησιωτικής χώρας. Αν σας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας έχω και άλλες δέκα παρόμοιες να σας πω!..Αξίζει φίλοι μου να σκύψουμε λίγο παραπάνω στη λεγόμενη νησιωτικότητα.  Νησιωτική λοιπόν φροντίδα σημαίνει πρωτίστως άρση απομόνωσης. Πως μεταφράζεται αυτό; Με δεκάδες τρόπους. Αρκεί στοιχειωδώς να σκύψουμε στο πρόβλημα. Το ένα στα δέκα να γίνει να είστε σίγουροι ότι οι νησιώτες θα το εκτιμήσουν.»

Και η απάντηση του κ. Ν. Παπασταματίου, αφιερωμένη, σε όλους πίνουν νερό στο όνομα της «νησιωτικότητας», κάνοντας χρόνια τώρα, ασκήσεις επί χάρτου :

«Να ειδοποιηθεί το ΥΕΘΑ να την φέρει με αεροπλάνο στην Κάρπαθο και από κει με σκάφος ή Ε/Π στην Κάσο. Πεδίο δόξης λαμπρόν για βουλευτές και άλλους παράγοντες»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου