Ειδήσεις

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος πρώην προέδρου Συνεταιρισμού – Κατηγορείται για υπεξαίρεση

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος πρώην προέδρου του για τα αδικήματα της εξακολουθητικής απιστίας και υπεξαίρεσης υπέβαλε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου αγροτικός συνεταιρισμός της Ρόδου, μετά από απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου.
Ο μηνυόμενος διετέλεσε πρόεδρος του συνεταιρισμού, από το έτος 2010 έως και τον Μάρτιο του 2015.
Αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές που διενεργήθηκαν τον Μάρτιο, η νέα διοίκηση ζήτησε τα βιβλία και στοιχεία του συνεταιρισμού από τον μηνυόμενο, ο οποίος φέρεται να μην ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις.
Ζητώντας στοιχεία από τράπεζα ενημερώθηκαν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας του είχε ζητήσει και είχε λάβει μπλοκ με είκοσι φύλλα επιταγών συνδεμένα με λογαριασμό όψεως του Συνεταιρισμού, χωρίς αυτό να το γνωρίζει κανείς εκ των προηγουμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου και χωρίς να έχει προηγηθεί η λήψη σχετικής απόφασης.
Φέρεται να αιτήθηκε την έκδοση του μπλοκ το έτος 2013 βάσει πρόβλεψης που υπήρχε στο καταστατικό, το οποίο όμως είχε τροποποιηθεί τον Μάρτιο του 2012, και του είχε αφαιρέσει την δυνατότητα αυτή.
Φέρεται σύμφωνα με την αναφορά, τον Ιούλιο του 2015 κι ενώ δεν είχε καμία εξουσία εκπροσώπησης του Συνεταιρισμού  να κατέθεσε προς είσπραξη και τελικά εισέπραξε με κατάθεση σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, επιταγή ύψους 25.000 ευρώ εις διαταγήν του την οποία μάλιστα είχε σφραγίσει με την επίσημη σφραγίδα του Συνεταιρισμού, την οποία είχε παρατύπως στην κατοχή του.
Η νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού ζήτησε και έλαβε κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού από το έτος 2010 έως το έτος 2015, με την οποία διαπιστώθηκαν 11 κινήσεις για τις οποίες δεν υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
Η νέα διοίκηση απηύθυνε εξώδικη δήλωση στον μηνυόμενο ζητώντας διευκρινήσεις χωρίς όμως να λάβει απάντηση.
Υποστηρίζει δε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει δώσει εξηγήσεις για κινήσεις ύψους 201.600 ευρώ περίπου.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέργος Λεβέντης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου